Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Κουμουτσάκος: Με έμφαση στην ασφάλεια η ομιλία του αν. υπουργού για το μεταναστευτικό

eurokinissi

Για "την αποτροπή και την προστασία των συνόρων", όπως και "την υλοποίηση ενός στιβαρού και αποτελεσματικού προγράμματος επιστροφών για εκείνους που δεν έχουν το δικαίωμα να μένουν στην Ελλάδα" μίλησε μεταξύ άλλων στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Με έμφαση στην ασφάλεια και άξονες "την αποτροπή, και την προστασία των συνόρων", όπως και "την υλοποίηση ενός στιβαρού και αποτελεσματικού προγράμματος επιστροφών για εκείνους που δεν έχουν το δικαίωμα να μένουν στην Ελλάδα", ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος κατέστησε σαφείς τους άξονες της μεταναστευτικής πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει η κυβέρνησή του.

Αναφερόμενος στις "τεράστιες ανεπάρκειες, την κάκιστη οργάνωση και την έλλειψη αποτελεσματικότητας" που παρέλαβε, ο υπουργός, στην ομιλία του κατά την ανάγνωση και συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε σε κάποιους βασικούς άξονες που όπως είπε θα διαφυλάξουν "το δικαίωμα των Ελλήνων να ζουν στην πατρίδα τους με ασφάλεια σε περιβάλλον κοινωνικής ηρεμίας προκειμένου να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη". 

Ιδιαίτερη έμφαση λοιπόν θα δοθεί  στην "ενίσχυση της φύλαξης των κοινών ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, ιδίως των θαλασσίων", "ενίσχυση της συνεργασίας με την FRONTEX και τον ΔΟΜ" και "αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τη χορήγηση ασύλου, ώστε να εξετάζονται ταχύτερα οι αιτήσεις των αιτούντων άσυλο και να διεκπεραιώνονται ταχύτερα οι επιστροφές στις χώρες προέλευσης εκείνων που δεν έχουν δικαίωμα χορήγησης ασύλου".

Λαμβάνοντας υπόψη μια από τις πρώτες κινήσεις της σημερινής κυβέρνησης, την κατάργηση του ΑΜΚΑ που κλείνει την πόρτα της νοσοκομειακής περίθαλψης σε πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες, καταλαβαίνουμε καλύτερα τις παραπάνω εξαγγελίες και την οπτική με την οποία πρόκειται να υλοποιηθούν. 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις