Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλυσοδέθηκαν μπροστά από την γερμανική πρεσβεία για την απελευθέρωση του Τούρκου κρατούμενου Erdal Gökoğlu

"Δυο μέλη του Λαϊκού Μετώπου Ελλάδας αλυσοδέθηκαν μπροστά από την πρεσβεία της Γερμανίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την φυλάκιση του αγωνιστή από την Τουρκία Erdal Gökoğlu και με αίτημα την αποφυλάκιση του", αναφέρει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

"Η δράση συνεχίζεται ακόμη μπροστά από την πρεσβεία της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια της δράσης αυτής, δυο ανταποκριτές της Φωνής του Λαού, οι Veli Coşkun και Harika Kızılkaya, προσαχθηκαν βίαια, στην προσπάθειά τους να τραβήξουν βίντεο. Και τα δυο άτομα που πραγματοποιούν τη δράση, οι Burak Ağarmış και Ismail Zat, επίσης προσαχθηκαν βίαια. Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες σύντροφοι μας. Απαιτούμε την αποφυλάκιση του Erdal Gökoğlu", καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφει το Λαϊκό Μέτωπο Ελλάδας. 

Όπως αναφέρουν επίσης τα μέλη της αλληλεγγύης, οι προσαχθέντες μπροστά από την πρεσβεία της Γερμανίας μεταφέρθηκαν και παρουσιάστηκαν στην Εισαγγελία. Χθες, στις 18:30 το απόγευμα κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας ενάντια στην φυλάκιση του αγωνιστ Erdal Gökoğlu και με αίτημα την αποφυλάκιση του, η αστυνομία επιτέθηκε βίαια και βάναυσα στους διαδηλωτές του Λαϊκού Μετώπου. Έριξαν χημικά μπροστά από την πρεσβεία της Γερμανίας σε περίπου 15 άτομα, χτύπησαν με τα γκλομπς, σύρανε στο έδαφος και χτυπώντας ανελέητα τους διαδηλωτές, τραυματίζοντας μερικους, προσήγαγαν 6 άτομα. Συνεχίζονται τα διαδικαστικά στην Εισαγγελία για τους προσαχθέντες με τη βία. Δεν είναι αδίκημα να είσαι αγωνιστής, είναι τιμή. Κάτω ο γερμανικός ιμπεριαλισμός, κάτω ο φασισμός, ζητώ ο αγώνας μας!", καταλήγουν, και στη συνέχεια αναφέρουν τα ονόματα των προσαχθέντων: Şadi Naci Özpolat Halil Demir Hasan Kaya Mazlum Arslan Anıl Sayar. 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Αφήστε, κ. Μητσοτάκη

Πραγματικά εντυπωσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα δήλωσε στη Βουλή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Παραπονέθηκε ότι, ενώ βρισκόταν απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο, ο Αλ. Τσίπρας έκανε απρεπείς δηλώσεις εις βάρος του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο