Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Τα αφεντικά χαμογελούν, οι... Βουκεφάλες κλαίνε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα αφεντικά χαμογελούν, οι... Βουκεφάλες κλαίνε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφερε με επιτυχία να παντρέψει τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα με έναν ακραίο εθνικιστικό παροξυσμό. Πέτυχε με λίγα λόγια να εκπροσωπήσει επάξια την alt right Δεξιά... α λα γκρέκα.

Θυμόμαστε εξάλλου βουλευτή της Ν.Δ. από τα έδρανα της αντιπολίτευσης να επαίρεται που ο Όρμπαν είχε κερδίσει με 60%.

Στην πρώτη περίπτωση, ο πρωθυπουργός υπήρξε ξεκάθαρος και ειλικρινής. "Θα σαρώσουμε σαν οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα" απαντούσε σε επιχειρηματίες του τουρισμού στην Κω που είχαν αγανακτήσει με τους ελέγχους του ΣΕΠΕ και την "ιδεοληψία" της πενθήμερης εργασίας και των μισθών.

"Εγώ να ξέρεις δεν στέλνω (σ.σ.: το ΣΔΟΕ). Και το κράτος δεν πρέπει να στέλνει, αλλά πρέπει να δείχνει μια μεγάλη κατανόηση απέναντι στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με πολύ αυξημένο κόστος" έλεγε στον... φουκαρά ιδιοκτήτη ταβέρνας πάνω στο κύμα στο Καστελλόριζο, που διαμαρτυρήθηκε πως ο Τσίπρας όταν έφυγε από το νησί έστειλε οκτώ φορές το ΣΔΟΕ. "Για τον γαλάζιοουρανό που μας έλεγε και τη γαλάζια θάλασσα"...

Δεν πέρασαν καλά - καλά δυο βδομάδες από τις εκλογές, ούτε οι προγραμματικές δηλώσεις δεν έχουν γίνει ακόμα, και η κυβέρνηση αποφάσισε πως ΣΕΠΕ και ΣΔΟΕ είναι πλέον περιττά.

"Ενισχύονται, δεν καταργούνται" μας ενημέρωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Βεσυρόπουλος. Όλα γίνονται για την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης. Μάλιστα.

Είδαμε άλλωστε την αποκομματικοποίηση στην τοποθέτηση των γενικών και ειδικών γραμματέων, όπου σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα διορίστηκαν κομματικά στελέχη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Επιστροφή στην κανονικότητα του κομματικού κράτους δηλαδή τώρα που έφυγαν οι "καταληψίες".

Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί και το επταήμερο. Δεν έχουν παρέμβει και τα Ellinika Hoaxes από τις 7 Ιουλίου και μετά να μας εξηγήσουν τι καταλάβαμε λάθος.

Κανονικότητα και η συμφωνία της κυρίας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη με την Εθνική Λυρική Σκηνή, που ανακοίνωσε δίπλα στην υπουργό Πολιτισμού ότι η εταιρεία της θα ντύνει τους ταξιθέτες και την παιδική χορωδία. Τουλάχιστον είναι... στεφανωμένη. Όχι σαν κάτι άλλες...

Η απόλυτη πολιτική απάτη βέβαια απαντάται στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ναι, η συμφωνία που κατά Βαρβιτσιώτη (στην κυβερνητική έκδοσή του) έχει επιλύσει τα πολιτικά προβλήματα Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας. Βέβαια, αυτό το έκρυψε το ΑΠΕ, προφανώς με εντολή του προϊσταμένου στο Μαξίμου.

Η ίδια συμφωνία που κατά τον Ν. Παναγιωτόπουλο πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα. Ο ίδιος κύριος, πριν αναλάβει υπουργός Εθνικής Άμυνας, φωτογραφιζόταν στα συλλαλητήρια δίπλα στους "Βουκεφάλες".

Ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε, για να ενσωματώσει τους ακροδεξιούς, να διχάσει με όρους εμφυλίου τον λαό ανάμεσα σε πατριώτες και μειοδότες. Να κάνει τα στραβά μάτια στις φασιστικές επιθέσεις ακόμα και σε σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντάξει. Με τα αφεντικά δεν θα έχει πρόβλημα. Με τους ακροδεξιούς που αγκάλιασε να δούμε πώς θα ξεμπλέξει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL