Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Στα ψιλά / Ξεκίνησε ο διάλογος της Ν.Δ. με την Ακροδεξιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Ξεκίνησε ο διάλογος της Ν.Δ. με την Ακροδεξιά

«Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε εγκύκλιο διάτρητη και αντίθετη στον νόμο, που παρείχε ΑΜΚΑ με αυθαίρετο τρόπο στους κατοίκους τρίτων χωρών! Οι ίδιες οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας ήταν αντίθετες και διαφωνούσαν! Την κατάργησα αμέσως! Η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Γ. Βρούτσης στον λογαριασμό του στο Twitter σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την απόσυρση της εγκυκλίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που απλοποιούσε τη διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, δανειζόμενος μια αγαπημένη φράση της ξενοφοβικής και ρατσιστικής Ακροδεξιάς, φρόντισε να στείλει σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του εκλογικού του ακροατηρίου το μήνυμα πως η χώρα έπαψε να είναι «ξέφραγο αμπέλι».

Ένα μήνυμα που δίνει το στίγμα της φιλοσοφίας που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σκοπεύει να εφαρμόσει σε ένα από τα πλέον ευαίσθητα ζητήματα που η χώρα και η κοινωνία αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια. Το μήνυμα του Κ. Βρούτση δεν ήταν τίποτε περισσότερο από την αναμενόμενη συνέχεια της κατάργησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων διαχείρισης και αντιμετώπισης του ζητήματος στα χέρια των αστυνομικών αρχών.

Αν συνυπολογίσει κανείς τα εγκωμιαστικά σχόλια με τα οποία έγινε δεκτή η κίνηση Βρούτση από τα ακροδεξιά ΜΜΕ, αντιλαμβάνεται κανείς πως η Χ.Α. μπορεί να μην βρίσκεται στα κοινοβουλευτικά έδρανα, οι πρώην ψηφοφόροι της όμως δεν εξαφανίσθηκαν, όπως πολλοί καλοθελητές προσπαθούν να μας πείσουν. Γιατί αυτό το κομμάτι του εκλογικού σώματος παραμένει πιστό στις ακραίες πεποιθήσεις του και συνομιλεί πολιτικά πλέον με αυτούς που στις 7 Ιουλίου εμπιστεύθηκε ώστε ως κυβέρνηση να κάνουν τον βίο αβίωτο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ώστε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να μας αδειάσουν τη γωνιά το συντομότερο δυνατόν.

Το επόμενο που μένει να δούμε είναι οι εντολές που θα δοθούν από την κυβέρνηση της Ν.Δ. -αν δεν έχουν κιόλας δοθεί- στα πληρώματα του Λιμενικού που περιπολούν στο Ανατολικό Αιγαίο κι αν αυτά θα επιστρέψουν στην τακτική της αποτροπής και της με κάθε κόστος παρεμπόδισης των προσφύγων και των μεταναστών να προσεγγίζουν τις ακτές των νησιών μας, καθώς πολύ ψηλά, στις γνωστές ξενοφοβικές και ακροδεξιές προτεραιότητες, βρίσκεται και η αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων μας, όπως τότε με το Φαρμακονήσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL