Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Business as usual
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Business as usual

Τώρα, ως εκπρόσωπος του Δημοσίου ο Δ. Οικονόμου καλείται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου στη διαπραγμάτευση με τη Lamda Development. Όπου υποθέτουμε ότι θα "ματώσει" ο άνθρωπος...

Και έτσι εξηγείται γιατί η Ν.Δ. έχει κάνει σημαία της εδώ και καιρό την υπόθεση του Ελληνικού. Τι εξυπηρετούσαν οι κραυγές για «καθυστερήσεις», «αριστερές ιδεοληψίες», «εμμονές», «απαράδεκτη γραφειοκρατία» και βεβαίως τα αναθέματα στην Αρχαιολογική και τη Δασική Υπηρεσία. Και σε τι εξυπηρετούσε η απροκάλυπτη στήριξη του επιχειρηματία απέναντι στην προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να τηρηθούν τα συμφωνημένα και να κατοχυρωθεί το δημόσιο συμφέρον.

Στην περίπτωση του Ελληνικού υπήρξε ένας αδιάλλακτος ταλιμπανισμός. Μια οργανωμένη εκστρατεία στην οποία επιστρατεύτηκαν η Ν.Δ. και τα φιλικά της ΜΜΕ με στόχο να απελευθερωθεί η Lamda από κάθε υποχρέωση την οποία είχε αναλάβει και να πάρει το Ελληνικό χωρίς όρους και χωρίς δεσμεύσεις.

Γιατί λοιπόν η εταιρεία να καταθέσει μελέτες και να υλοποιήσει συμβάσεις; Αρκούσε μια κατά πολύ οικονομικότερη επένδυση στη νίκη της Ν.Δ. Και σε είκοσι θρασείς και φανατισμένους δημοσιογράφους. Ώστε να "γυρίσουν τα πράγματα" και να βάλει τον άνθρωπό της εκεί που χρειάζεται. Και να πάρει έτσι ένα πανάκριβο φιλέτο τζάμπα και βερεσέ. Και να τους πούμε κι ευχαριστώ.

Ας μην πέφτουμε από τα σύννεφα λοιπόν που η Lamda Development πήρε το υφυπουργείο Χωροταξίας και Αστικού Σχεδιασμού. Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές. Business as usual.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL