Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος

Ούτε τα μεγάλα ντιλ που έχει ετοιμάσει κατάφερε να κρύψει, ούτε την πρόθεσή της να ακυρώσει όλα τα θετικά κοινωνικά μέτρα, ούτε τον ακροδεξιό λαϊκισμό της στα θέματα της ασφάλειας. Και το γεγονός ότι μετά από αλλεπάλληλες εκστρατείες πολιτικής τοξικότητας, σταμάτησαν για έναν μήνα -για λόγους πολιτικής τακτικής- να βρίζουν την Αριστερά δεν σημαίνει ούτε ότι έγιναν διαλλακτικότεροι, ούτε απέκτησαν κουλτούρα πολιτικού πολιτισμού, ούτε ότι άλλαξαν τα σχέδιά τους.

Όλα αυτά που παρακολουθούμε τις τρεις τελευταίες μέρες ήταν απολύτως προβλέψιμα. Ο ρόλος και η αποστολή των άγνωστων τεχνοκρατών που έχει επιστρατεύσει ο Κ. Μητσοτάκης σε όλα τα υπουργεία άρχισε ήδη να αποκαλύπτεται.

Οι συσκέψεις για τη ΔΕΗ, η πρεμούρα να δηλωθεί πλήρης υποταγή στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ομίλου Λάτση, το κλείσιμο του ματιού στην Ελληνικός Χρυσός, η τοποθέτηση ανώτατου δικαστικού σε μια θέση κλειδί για την παραγραφή των σκανδάλων είναι πράγματα που κανέναν δεν αιφνιδίασαν.

Όπως δεν αιφνιδίασαν οι ακροδεξιές ιδεοληψίες που υποβαθμίζουν την πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τροφοδοτούν με υπερεξουσίες την αστυνομία και παραχωρούν στην Εκκλησία αυξημένες δυνατότητες να παρεμβαίνει στην εκπαίδευση.

Όχι, λοιπόν. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος. Υπάρχει μόνο η ανάγκη να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά την κοινωνία και τη δημοκρατία. Από τώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL