Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Ποιος «παραπληροφορεί» είπαμε; (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποιος «παραπληροφορεί» είπαμε; (Video)

Ξέχασε ότι στις 11 Νοεμβρίου 2016 η Ν.Δ. επιτίθονταν με fake news στον τότε Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά ότι δήθεν ήθελε να υπαχθεί η ΕΥΠ στην Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής με αφορμή μια τροπολογία του τότε υπουργού για συνεργασία με την Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT) της ΕΥΠ.

Παρά την διάψευση και την απάντηση του τότε κυβερνητικού εκπρόσωπου Δημ. Τζανακόπουλου, η Ν.Δ. είχε επιδοθεί σε ειδική καμπάνια στα social media, συνεχίζοντας τα fake news, όπου παρουσίαζε φωτογραφία του Νίκου Παππά και συνθήματα όπως: «Εσύ θέλεις να ελέγχει τα emails σου ο κ. Παππάς;» και «Ο κ. Παππάς μεταφέρει αρμοδιότητες της ΕΥΠ στον εαυτό του. Απέτυχε να ελέγξει τα MME, τώρα προσπαθεί να ελέγξει το διαδίκτυο. Θα τον αφήσεις;».

Σήμερα η Ν.Δ. και οι υπερασπιστές της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατηγορούν την ΑΥΓΗ που ασκεί κριτική στην αντιδημοκρατική στάση και ένδειξη ιδιοκτησιακής συμπεριφοράς απέναντι στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ που επιχειρεί.

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν ότι "Είναι τουλάχιστον κωμικό να εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ «ανησυχία» για την απειλή κομματικοποίησης της ΕΡΤ και του ΑΠΕ. Και οι δύο οργανισμοί - τους οποίους η προηγούμενη κυβέρνηση κατάντησε θλιβερά φερέφωνά της - θα επιστρέψουν στον υφυπουργό που είναι αρμόδιος για θέματα Τύπου και Ενημέρωσης, όπως συνέβαινε στις περισσότερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης" τόνισαν κυβερνητικές πηγές απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα. «Όσο για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της αντικειμενικότητας των δημόσιων φορέων ενημέρωσης, πολύ σύντομα θα φανούν… επί της οθόνης».

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η απόλυτη υποκρισία τους. Πότε λένε αλήθεια και πότε ψέματα; Όταν κατηγορούσαν τον πρώην κυβέρνηση για συγκεντρωτισμό και παρουσίαζαν ως «μέγα πράκτορα» το Νίκο Παππά ή σήμερα που επιχειρούν να ελέγξουν απόλυτα ΕΥΠ, ΕΡΤ και ΑΠΕ, την πληροφορία και την ενημέρωση στην χώρα.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL