Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Δείγματα αυταρχισμού από τον Μ. Σαλμά μέσα στην ΕΡΤ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δείγματα αυταρχισμού από τον Μ. Σαλμά μέσα στην ΕΡΤ (Video)

Εκνευρίστηκε και αφού «την έβαλε στη θέση της» με ειρωνείες «εισφέρατε στην συζήτηση κάτι με αυτή την παρέμβαση;» άρχισε τα «δεν επιτρέπω» φώναξε ότι «αυτό δεν είναι κρατική τηλεόραση» για να προσθέσει το αρνητικό σχόλιο του για ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ.

Όταν η κ. Κεχαγιά προσπάθησε να παρέμβει εκείνος απάντησε: «Δεν θέλω καμία διακοπή», «δεν επιτρέπω να κάνετε κρίση στην κρίση μου» αρνούμενος αμφισβητώντας επί της ουσίας τον ρόλο ύπαρξης των δημοσιογράφων. Επιτέθηκε και στον κ. Αλάτζα λέγοντας «εσείς γιατί ενοχληθήκατε με την κρίση μου πάλι. Εσείς να κάνετε ερώτηση. Κατ’ αρχήν πιο ωραίο ύφος» μην επιτρέποντας αντίλογο αλλά μόνο να του θέτουν ερωτήσεις.

«Αυτό που ζούμε είναι η ΕΡΤ που δεν θέλουμε» δείχοντάς τους είπε ότι «είναι η ΕΡΤ που δεν θέλουμε» και απείλησε ότι θα αποχωρήσει. Ο κ. Σαλμάς  "ξέχασε" ότι ο δημοσιογράφος εκπροσωπεί τους πολίτες και ότι χαρακτηριστικό της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας της γνώμης είναι ότι εκτός από τις ερωτήσεις δικαιούται να κάνει κρίσεις και σχόλια.

«Δεν είναι κρατική τηλεόραση να έχω δίπλα μου μία δημοσιογράφο που είναι προσκεκλημένη και με διακόπτει» «Υπήρξαν εκπομπές που ήταν ότι χειρότερο έχει ζήσει η χώρα» υποστήριξε χωρίς να δέχεται τον αντίλογο. «Δεν θέλω καμία διακοπή. Είναι ντροπή» συνέχισε.

Έδωσε και ένα στίγμα για το μέλλον της ΕΡΤ:

«Η Ελληνική Τηλεόραση θα πάρει το δρόμο της. Θα γίνει ένα κανάλι πολύ διαφορετικό από αυτό που ξέραμε που θα υπηρετεί την πραγματική αντικειμενική ενημέρωση» είπε ο κ. Σαλμάς κάτι όμως που η σημερινή του παρουσία καθώς και το πέρασμα της ΕΡΤ στον απόλυτο έλεγχο του πρωθυπουργού, καθόλου δεν το επιβεβαιώνει.

Το να μην δέχεσαι τον αντίλογο πάντως δεν είναι ένδειξη ούτε δημοκρατίας, ούτε πλουραλισμού ούτε αντικειμενικότητας. Μαύρες μέρες έπονται αν κρίνει κανείς από τις συνεχόμενες επιθέσεις βουλευτών της Ν.Δ. (και προεκλογικά) κατά της ΕΡΤ.

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL