Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μέτρα δικαίου

Την πολύτιμη εμπειρία του από την μακρόχρονη παραμονή του στις φυλακές ως πολιτικός κρατούμενος (12 χρόνια σε 10 διαφορετικές φυλακές) μετέφερε ο Μανώλης Γλέζος στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής...

Την πολύτιμη εμπειρία του από την μακρόχρονη παραμονή του στις φυλακές ως πολιτικός κρατούμενος (12 χρόνια σε 10 διαφορετικές φυλακές) μετέφερε ο Μανώλης Γλέζος στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής όπου ξεκίνησε την επεξεργασία του νομοσχεδίου για το «βραχιολάκι». Ο Μ. Γλέζος επικαλέστηκε τις επαφές του με τους ποινικούς κρατούμενους σημειώνοντας ότι τους γνωρίζει καλύτερα από τους υπόλοιπους βουλευτές. Μάλιστα το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ανέφερε και τις συζητήσεις που είχε με κρατούμενους καταδικασμένους για κλοπές οι οποίοι του επισήμαναν ότι είχαν τις ίδιες επιδιώξεις με αυτόν δηλαδή να καταστρέψουν τον καπιταλισμό: «εσύ προσπαθείς θεωρητικά, εμείς το κάνουμε πρακτικά, αφαιρούμε τα χρήματα από εκείνους που τα έχουν».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τον φόβο ότι κι αυτό το νομοσχέδιο κινείται στη λογική της καταστολής κι όχι της πρόληψης παρατηρώντας ότι «είμαστε σε λάθος δρόμο, το πρόβλημά μας δεν είναι η μείωση των κρατουμένων, αλλά τα μέτρα δικαίου». Ο Μ. Γλέζος επέκρινε την παραμονή των υπόδικων για χρέη στη φυλακή, αλλά και την ίδια της ύπαρξη του υπουργείου Δικαιοσύνης που αναιρεί την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας μεταφέροντας την εμπειρία του από την επίσκεψή του στην αντάρτικη κυβέρνηση των Σαχράουι, οι οποίοι δεν έχουν υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κ. Π.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις