Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
«Mυρίζει από μακριά πολιτική συναλλαγή» η ανάληψη καθηκόντων υφυπουργού του Δημήτρη Κρανή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Mυρίζει από μακριά πολιτική συναλλαγή» η ανάληψη καθηκόντων υφυπουργού του Δημήτρη Κρανή

"Πολιτική συναλλαγή" είχε χαρακτηρίσει στις 15 Ιουλίου 2017, ο Αδωνις Γεωργιάδης την ανάληψη καθηκόντων και μάλιστα αμισθί, της Βασιλικής Θάνου, το Νομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά την συνταξιοδότηση της από το δικαστικό Σώμα.

Βολές κατά της τοποθέτησης της Βασιλικής Θάνου στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα είχαν εξαπολύσει και οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ Άδωνις  Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης. "Πολιτική συναλλαγή" την είχε χαρακτηρίσει ο  Γεωργιάδης. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι μόνο τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια», είχε πει ο Χατζηδάκης.

Να υποθέσουμε ότι και τώρα για τον Δημ. Κρανή θα έχουν και οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.Δ. την ίδια άποψη... αλλιώς ενδέχεται να κατηγορηθούν για ασυνέπεια.

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ειδήσεις" είχε τονίσει ότι είναι μεν νόμιμο αλλά όχι ηθικό και ότι «μυρίζει από μακριά πολιτική συναλλαγή». Είχε μάλιστα απορρίψει κατηγορηματικά κάθε συσχετισμό της υπόθεσης αυτής, με άλλες ανάλογες όπως σημειώνει η κυβέρνηση αναφερόμενη στις περιπτώσεις των Αθανασίου και Πικραμένου.

Από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης είχε επισημάνει ότι «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι μόνο τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια». «Δεν μπορεί η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, 10 μέρες μετά την συνταξιοδότηση της, να αναλαμβάνει το γραφείο της νομικής υπηρεσίας του πρωθυπουργού. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά», τόνισε.

Αν είναι σταθερός στις απόψεις του, ο κ. Χατζηδάκης θα πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του κ. Κρανή από το υπουργείο γιατί μέχρι πριν από 8 μέρες ήταν Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

«Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της διακρίσεως των εξουσιών» κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σήμερα μάλλον έχει άλλη άποψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL