Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Είμαστε η Αριστερά της νίκης και της ελπίδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Είμαστε η Αριστερά της νίκης και της ελπίδας

Ερχόμαστε από μακριά. Οι πρόγονοί μας απόκαμαν να πολεμούν για το δίκιο και να τους πολεμά το άδικο. Κυνηγημένοι και εξόριστοι. Γενιές μεγάλωσαν στη σιωπή και στον φόβο. Κλείσε τα παράθυρα, χαμήλωσε το ράδιο, κρύψε τα λόγια, θάψε τα όνειρα.

Μεγαλώσαμε μέσα στα κινήματα διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο, ένα μέλλον ισότητας και ευημερίας πιάνοντας το νήμα του αγώνα από τη δρακογενιά, το 1-1-4, το Πολυτεχνείο. Είμαστε εμείς που ζήσαμε στο πετσί μας τι σημαίνει Δεξιά.

Είδαμε τα όνειρά μας να συντρίβονται αμετάκλητα τα μαύρα χρόνια των Μνημονίων, ξεχυθήκαμε στους δρόμους και φωνάξαμε με πείσμα το δικό μας ΟΧΙ. Είμαστε εμείς που επιβάλαμε την ιστορική ανατροπή, η γενιά της νίκης του 2015.

Είμαστε η γενιά που νίκησε τα Μνημόνια -παρά την τακτική υποχώρηση-, που έθεσε τους δικούς της όρους υπέρ των εργαζομένων, των αδύναμων, των καταπιεσμένων. Που χτύπησε για πρώτη φορά τη διαπλοκή και τα συμφέροντα.

Είμαστε η Αριστερά της νίκης και της ελπίδας των πολλών, ένα μεγάλο ρεύμα που διεκδικεί και επιβάλλει δημοκρατικές αλλαγές, που προστατεύει και επεκτείνει δικαιώματα. Μας πολέμησαν και μας πολεμούν με κάθε τρόπο με όλα τα μέσα. Μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ, μεγαλοεπιχειρηματίες και καναλάρχες, ιδιωτικά συμφέροντα και τραπεζίτες αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Τέσσερα χρόνια δίναμε καθημερινές μάχες, μικρές και μεγάλες, νικώντας σε πολλές από αυτές. Να μην μειωθούν άλλο οι μισθοί, να μην μειωθούν οι συντάξεις, να επανέλθει το εργατικό δίκαιο, οι ΣΣΕ, να έχουμε δημόσια σχολεία, δημόσια Υγεία.

Απέτυχαν να επιφέρουν τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία όλο το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο ορκιζόταν και στην οποία μεγάλα οικονομικά ποσά είχαν επενδυθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε έναν μήνα κέρδισε πάνω από 400.000 ψήφους, πετυχαίνοντας να συσπειρώσει σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο που τον είχε εμπιστευτεί στις εκλογές του 2015 κι αυτό είναι ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για το αύριο.

Είμαστε η Αριστερά που τόλμησε, δεν έκανε πίσω στα δύσκολα και δεν λύγισε. Όταν σε όλη την Ευρώπη επελαύνει η Ακροδεξιά, επαναφέραμε το φως των πανανθρώπινων αξιών στο προσκήνιο: ειρήνη, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη.

Είμαι περήφανη γι' αυτή την Αριστερά που πολέμησε και διεκδίκησε προς όφελος της χώρας, που πέτυχε τη Συμφωνία των Πρεσπών προς όφελος της ειρήνης των λαών. Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, αυτό που η Ιστορία έχει καταγράψει είναι ότι είμαστε οι νικητές στη μακρά πορεία των αγώνων της Αριστεράς.

Τολμήσαμε και κάναμε πράξεις πολλά από όσα πιστεύουμε. Περάσαμε από τα αιτήματα των δρόμων στην εφαρμογή πολιτικών προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Προτάξαμε ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης, αποδεικνύοντας ότι ο άλλος κόσμος που είναι εφικτός μπορεί να γίνει σήμερα πραγματικός.

Είμαστε η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για όλους, με τη νεολαία να αναπνέει και να πρωτοστατεί στους αγώνες μας. Αυτό οι αντίπαλοί μας το γνωρίζουν και δεν μας το συγχωρούν. Είναι ο λόγος που μας φοβούνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL