Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Έρχονται τα ντιλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έρχονται τα ντιλ

Η δομή της νέας κυβέρνησης δείχνει πολλά για τις προθέσεις του Κ. Μητσοτάκη. Κάτω από κάθε υπουργό υπάρχει ένα δίκτυο υφυπουργών, οι οποίοι κατέχουν επί της ουσίας όλες τις αρμοδιότητες και οι οποίοι προέρχονται από τα νεοφιλελεύθερα think tanks που υποστήριζαν εξ αρχής τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Με ολοκληρωμένες επεξεργασίες για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, την εξυπηρέτηση των τραπεζικών συμφερόντων.

Με αυτόν τον στρατό υφυπουργών ο Κ. Μητσοτάκης θα προωθήσει την πολιτική του, η οποία συνίσταται, κατά βάση, σε ντιλ με οργανωμένα συμφέροντα. Συντονιστής του σχήματος αυτού θα είναι ο πρώην διευθυντής του ΣΕΒ Άκης Σκέρτσος, γνωστός από παλαιότερες δηλώσεις του υπέρ των μειώσεων στις συντάξεις και των εργασιακών σχέσεων που διαμόρφωσαν τα Μνημόνια.

Σε άλλα πεδία, οι προθέσεις του Κ. Μητσοτάκη είναι περισσότερο προφανείς. Η ΔΕΗ παραδίδεται στον Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος ασχολείται κατ' αποκλειστικότητα με τη δυσφήμηση της εταιρείας και την υπονόμευση της μετοχής της εδώ και αρκετό καιρό.

Ο πολιτισμός επιστρέφει στο σύστημα Βενιζέλου - Σαμαρά, που δεν το λες και αδιάβλητο.

Τα εργασιακά και το ασφαλιστικό παραδίδονται στον Γ. Βρούτση και τον Ν. Μηταράκη - ο οποίος έχει καταδικαστεί για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας. Και ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον ίδιο ενθουσιασμό που διέλυσε το ΕΣΥ, αναλαμβάνει τώρα να προωθήσει τα συμφέροντα της Ελληνικός Χρυσός, του ομίλου Λάτση και όλων των επενδυτών που ζητούν φθηνή εργασία, φορολογική ασυλία και ελαστικούς περιβαλλοντικούς κανόνες.

Ξέρουμε λοιπόν τι έχουμε να περιμένουμε. Η αντιπολίτευση θα έχει πολλή δουλειά το επόμενο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL