Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Με δύναμη για την επόμενη μέρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με δύναμη για την επόμενη μέρα

και αυτοί που ψήφισαν τιμωρητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, και όσοι ψήφισαν τα άλλα κόμματα- πήγαν στις κάλπες πεπεισμένοι πλέον ότι ζουν σε μια κανονική χώρα.

Σε μια χώρα που την έκανε κανονική, μετά από δέκα χρόνια κρίσης, η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με πολύ κόπο, με πολλή προσπάθεια, βεβαίως και με λάθη, αλλά κυρίως στήνοντας ένα δίχτυ ασφαλείας για τους πιο αδύναμους, βγάζοντας τη χώρα από τα Μνημόνια, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη για τους πολλούς και ανακτώντας την αξιοπιστία της και την αυτοπεποίθησή της στο διεθνές στερέωμα.

Αυτή η κανονικότητα επέτρεψε στους πολίτες να μη φοβούνται. Να μη φοβούνται ούτε καν ότι η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έρθει με φόρα να καταστρέψει όσα έχτισε μετά τη λαίλαπα της κρίσης -στο κοινωνικό κράτος, στην Υγεία, στα δικαιώματα, στα δημοσιονομικά, στην εξωτερική πολιτική- η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να κάνουν λάθος.

Φρόντισαν, ωστόσο, να δώσουν σημαντική εκλογική δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπορεί ως στιβαρή αξιωματική αντιπολίτευση να αντισταθεί σε κάθε απόπειρα κατεδάφισης.

Αυτό θα κάνει και η ΑΥΓΗ, όπως κάνει στα σχεδόν εβδομήντα χρόνια της ύπαρξής της. Δυναμική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση σε όποιον απειλεί την κοινωνική πλειοψηφία. Και κριτική υποστήριξη του χώρου της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Από αύριο η ΑΥΓΗ θα αναδεικνύει τον προβληματισμό και θα φιλοξενεί τον διάλογο για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL