Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Να ηττηθούν η τοξικότητα και ο φαρισαϊσμός - Να νικήσει η δημοκρατία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Να ηττηθούν η τοξικότητα και ο φαρισαϊσμός - Να νικήσει η δημοκρατία

Αλλά αυτό ελάχιστα απασχολεί τη Νέα Δημοκρατία. Το σημαντικό γι’ αυτούς είναι να κρατιέται η κουβέντα μακριά από τα κρίσιμα προγραμματικά θέματα: το ασφαλιστικό, τις συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα. Γι’ αυτό, όσο περισσότερες χοντράδες τόσο καλύτερα: το κότερο, ο πατέρας του Τσίπρα, οι άδειες του Κουφοντίνα, ο αιγιαλός της Παναγοπούλου, η συνωμοσιολογία με τον ποινικό κώδικα.

Όσο πιο γελοία η ατζέντα τόσο καλύτερα. Διότι τα στελέχη της Ν.Δ. είναι εκπαιδευμένα να μιλάνε στα κανάλια πάνω σε γελοία ατζέντα. Να σηκώνουν τον τόνο τους, να διακόπτουν τον συνομιλητή τους και να απαιτούν εξηγήσεις για το τίποτα. Έτσι χτίζονται πλέον οι πολιτικές καριέρες.

Είναι ξεκάθαρο πια ότι η τακτική αυτή, οργανωμένη από την Πειραιώς και από τα φίλια προς αυτή μέσα, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας. Γιατί δημιουργεί σκόπιμα θόρυβο, εμποδίζοντας τους πολίτες να ακούσουν, να σκεφτούν, να αποφασίσουν με ώριμο τρόπο τι θα κάνουν την Κυριακή. Ώστε όταν η προστασία της εργασίας θα ξηλώνεται και το ασφαλιστικό σύστημα θα κατεδαφίζεται, κανείς να μην μπορεί να κάνει κάτι.

Στις 7 Ιουλίου, λοιπόν, δεν ψηφίζουμε μόνο για τη ζωή μας. Ψηφίζουμε και για τη δημοκρατία, για τον ορθό λόγο, για την κριτική σκέψη.

Ψηφίζουμε για να ηττηθούν η τοξικότητα, ο φαρισαϊσμός, ο επικοινωνιακός τυχοδιωκτισμός της Ν.Δ. Το χρωστάμε στη χώρα και στη δημοκρατία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL