Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το στοίχημα του κόμματος του Βαρουφάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το στοίχημα του κόμματος του Βαρουφάκη

Δύο ατοπήματα σε μία συνέντευξη. (...) (Ο Γ. Βαρουφάκης) δηλώνει κατ' αρχάς βέβαιος ότι η Ν.Δ. θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα την ερχόμενη Κυριακή και δίνει μάλιστα και την αιτιολογία: "Η Ν.Δ. θα βγει πρώτο κόμμα επειδή ο λαός τιμωρεί κάθε πρωθυπουργό που πέρασε Μνημόνια (πόσο μάλιστα κάποιον που πέρασε δύο Μνημόνια, ένα το καλοκαίρι του 2015 κι ένα το καλοκαίρι του 2018)". Το γεγονός ότι η ίδια η Ν.Δ. δεν λέει κάτι διαφορετικό προφανώς δεν τον προβληματίζει ιδιαίτερα...

Κατόπιν, αυτοαναγορεύει το κόμμα του σε κομβικό παράγοντα διαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού. "Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της χαμένης ψήφου" λέει, προσθέτοντας ότι η ψήφος αυτή είναι "άνευ αντικειμένου" και ότι "μόνο η ψήφος στο ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ είναι ψήφος αντίστασης στο 4ο Μνημόνιο".

Υπεροψία; Μικρομεγαλισμός; Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον άνθρωπο που του έδειξε εμπιστοσύνη ορίζοντάς τον υπουργό Οικονομικών σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές της ιστορίας του τόπου; Όλα αυτά μαζί; Άγνωστο. Το βασικό είναι ότι πλέον μοιάζει σαν ο κ. Βαρουφάκης να λειτουργεί στη βάση μιας πολιτικής τυφλότητας, βασίζοντας όλο το οικοδόμημα της επιχειρηματολογίας του νέου κόμματος όχι τόσο στο τι νέο φέρνει αυτό, στις προτάσεις και τις ιδέες του, αλλά στην... ανάγκη ήττας της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ! Κουβέντα για τις άκρως επικίνδυνες προθέσεις της Ν.Δ., κουβέντα για τον κίνδυνο πισωγυρίσματος του τόπου -ο Γ. Βαρουφάκης ταυτίζει ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.! Και δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς διδακτορικό για να αντιληφθεί ότι το εγχείρημα του ΜέΡΑ25 δεν έχει τόσο να κάνει με το μέλλον του τόπου, αλλά με το μέλλον του ιδρυτή του.

Γιατί είναι ηλίου φαεινότερον ότι πρόκειται για one man show - μακριά από τις συλλογικές παραδόσεις της Αριστεράς, από τη σύνθεση των απόψεων και τη συναπόφαση. Το νέο κόμμα ΕΙΝΑΙ ο ιδρυτής του. Είναι οι απόψεις του και οι βλέψεις του. Όλα τα άλλα έχουν να κάνουν με επικοινωνιακά "πλασαρίσματα" και τεχνικές προκειμένου να εισέλθει το κόμμα στη Βουλή για να συνεχίσει ο αρχηγός του να ξεδιπλώνει την προσωπική του στρατηγική - τούτη τη φορά ως επικεφαλής κοινοβουλευτικού κόμματος. Μετά από την άκρως αμφιλεγόμενη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών, την επιτυχημένη καριέρα του ως συγγραφέας σε πολλές γλώσσες, ο Γιάνης Βαρουφάκης στοχεύει τώρα σε μια νέα, αυτόνομη πια πολιτική καριέρα, ως "ελεύθερο ηλεκτρόνιο"... Μια καριέρα την οποία είναι φανερό ότι βάζει πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών, συμβάλλοντας στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL