Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Είναι χαμένη η ψήφος στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.; Ο Μητσοτάκης λέει ναι!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Είναι χαμένη η ψήφος στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.; Ο Μητσοτάκης λέει ναι!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Επιμένει να διαλαλεί η κ. Γεννηματά και να καλεί τους προοδευτικούς πολίτες να επιλέξουν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ώστε να κυβερνήσει η Ν.Δ. συνεργαζόμενη, υπό τον αυστηρό (!) έλεγχό τους. Δηλαδή, αν η πλειοψηφούσα δύναμη, η Ν.Δ. εν προκειμένω, επιθυμεί να γίνουν περικοπές στην Υγεία, την Παιδεία και το ασφαλιστικό σύστημα, τι ακριβώς θα κάνει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για να τη σταματήσει;

ΞΕΧΑΣΕ πολύ εύκολα και η ίδια, ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, την περιπέτεια με τη μονομερή απόφαση του Σαμαρά να κλείσει εν μια νυκτί την ΕΡΤ! Τότε που συνεκλήθη συνάντηση κορυφής στο Μαξίμου με τους κυβερνητικούς εταίρους Βενιζέλο και Κουβέλη να ζητούν εξηγήσεις, καθώς τίποτα τέτοιο δεν υπήρχε στην προγραμματική συμφωνία για να συγκυβερνήσουν.

Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ήταν κάθετα αντίθετος και αμετάπειστος. Ο Βενιζέλος διαφωνούσε αλλά περίμενε. Και όταν η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε και αποχώρησε ο επικεφαλής της ΔΗΜ.ΑΡ., ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, αποδέχτηκε άνευ όρων την προκλητική μονομερή απόφαση του Σαμαρά και συνέχισαν να συγκυβερνούν απολαμβάνοντας την εξουσία τους με τα γνωστά αποτελέσματα.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος από τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας μετέχοντας μιας κυβέρνησης που κάτω από τα γραφεία των υπουργών Υγείας γινόταν χορός με μίζες και δωροδοκίες εις βάρος των ασθενών;

ΣΚΕΥΩΡΙΑ το σκάνδαλο Novartis με τις τερατώδεις διεθνείς διαστάσεις; Σκευωρία το σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ με διορισμούς ημετέρων και μαϊμού χορηγίες σε λαμόγια των ΜΜΕ; Σκευωρία ο κανιβαλισμός του δημοσίου νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”; Νομιμότατη και η αργομισθία του οδοντιάτρου συζύγου της κ. Φώφης; Ψεύδη τα όσα ομολόγησε και για τα οποία προφυλακίστηκε ο πρόεδρος του νοσοκομείου Αν. Μαρτίνης. Ευτυχώς που δεν χαρακτηρίζονται ψεύδη οι κατηγορίες που οδήγησαν σε φυλάκιση τους μεγαλο-υπουργούς Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου.

ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ όμως στο αρχικό ερώτημα. Με ποια λοιπόν εχέγγυα μπορεί να πείσει η κ. Γεννηματά τους πολίτες να ψηφίσουν ΚΙΝ.ΑΛΛ. για να κυβερνήσει η Ν.Δ. υπό τον αυστηρό έλεγχό του κόμματός της; Από ποιο ηθικό ύψος θα μπορεί να ελέγχει ο κ. Λοβέρδος, για παράδειγμα, τον αγαπητό κολλητό του φίλο Άδωνι Γεωργιάδη αν ο τελευταίος αναλάβει και πάλι το υπουργείο Υγείας;

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ τελικά απευθύνεται; Διότι, αν απευθύνεται στον προοδευτικό κεντροαριστερό κόσμο που εγκατέλειψε μαζικά το ΠΑΣΟΚ, το κίνητρο που υπόσχεται για να επιστρέψουν είναι αποκρουστικό. Τότε; Απευθύνεται στα ισχυρά υπόλοιπα του πελατειακού συστήματος που διατηρήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και κινήθηκαν στην περιφέρειά του. Απευθύνεται στο υπόλοιπο των πιστών του κόμματος του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιώργου Γεννηματά.

ΟΛΟΣ αυτός ο κόσμος, που ένα μεγάλο μέρος του περιμένει προσωπική δικαίωση και λάφυρα από τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβερνητική εξουσία. Ελάχιστους άλλους μπορεί να πείσει με τις «κλειδωμένες υποσχέσεις» της η κυρία πρόεδρος.

ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ να φοβάται την τελική επίθεση του Μητσοτάκη για λεηλασία των ψηφοφόρων που έχουν πρόθεση να επιλέξουν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Και δεν είναι υποψία. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. το επιχείρησε διακριτικά πριν από τις ευρωεκλογές λέγοντας: «Μην κοροϊδευόμαστε. Την ίδια ατζέντα έχουμε, τα ίδια λέμε, δεν υπάρχει δυσκολία σε ψηφοφόρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ή του Ποταμιού να ψηφίσει τη Ν.Δ.».

ΚΑΙ ΑΝ αυτό έγινε μια φορά πριν από τις ευρωεκλογές, πόσες θα γίνει λίγο πριν από τις εθνικές; Και αν γίνει, τι ακριβώς θα απαντήσει η κ. Γεννηματά; Έχουν ή δεν έχουν την ίδια ατζέντα; Τουλάχιστον στα τέσσερα και κάτι χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πράγματι την ίδια ατζέντα και οι ανακοινώσεις τους ήταν πανομοιότυπες. Ακόμα και στην κατάργηση της απλής αναλογικής ταυτίζονται! Πού διαχώρισε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. τη θέση του από την πατριδοκάπηλη και μισαλλόδοξη ρητορεία της μπαταρισμένης στα άκρα δεξιά Ν.Δ.;

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ εύκολα κανείς να ισχυριστεί πως η ψήφος στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. για πολίτες που αποκρούουν τις ακραίες και δογματικές θέσεις της Ν.Δ. είναι πράγματι χαμένη υπόθεση. Αλλά αυτό αφορά τους πολίτες και το δικαίωμά τους να αποφασίζουν μόνοι τους και ελεύθερα.

ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να γνωρίζει τη σύνθεση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Το μόνο βέβαιο είναι πως είναι δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, να ακολουθήσουν όλοι τυφλά τη γραμμή Βενιζέλου με τη Ν.Δ. και όπου βγει. Το δις εξαμαρτείν δεν συγχωρείται εύκολα και τότε η εξαέρωση θα ολοκληρωθεί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL