Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Όλοι δικοί μας είμαστε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλοι δικοί μας είμαστε

Του Γιώργου Κυρίτση

Τελικά το ντιμπέιτ αποφεύχθηκε με ελιγμούς και τουμπίτσες της Ν.Δ. και χείρα βοηθείας από Φώφη και Κουτσούμπα. Τι θα προσέφερε άλλωστε; Κλίμα προεκλογικού διαλόγου και αντιπαράθεσης προγραμμάτων; Τι τα χρειαζόμαστε αυτά; Το θέμα είναι να πάμε στη δεύτερη κάλπη με τη φόρα της πρώτης, χωρίς να αφήσουμε διάφορα ψιλοζητήματα όπως η ανάπτυξη, οι φόροι, οι συντάξεις να μας χαλάνε τη διάθεση.

Άλλωστε ο Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι καμιά τηλεπερσόνα να τρέχει στις τηλεοράσεις. Μας το είπε σε όλους τους τόνους. Μας το είπε στην εκπομπή της Τσιμτσιλή, στον Αρναούτογλου, στην Τατιάνα και στον Λιάγκα παλαιότερα. Τα βασικά μας τα 'πε εκεί. Ξέρει τον Ντάνο και την Τάμτα, μάθαμε τη γνώμη του για το αν θα κάνει ο γιος του τατουάζ, πόσο του αρέσει το τένις, ξέρει τι είναι μιλφ, ότι βλέπει Γιουροβίζιον, ότι είναι, στην τελική, ο γείτονας της διπλανής πόρτας που συμπτωματικά μόνο λέγεται Μητσοτάκης, γιος, αδερφός, θείος υπουργών και πρωθυπουργών και υπουργός ο ίδιος.

Siemens; Ποια Siemens. Απολύσεις 2.500 εκπαιδευτικών; Ποιες απολύσεις, ποιων εκπαιδευτικών, εδώ ο άνθρωπος ξέρει το “Μαμά”, είναι δικός μας. Εντάξει, αυτός έχει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι σε off shore, αλλά κι εσύ έχεις τροχοβίλα στην Τούζλα ή στα Νέα Μεσάγκαλα Λαρίσης με ΕΝΦΙΑ. Αυτά δεν έχουν σημασία, όλοι μια μεσαία τάξη είμαστε.

Κι όμως, ένα κάποιο ντιμπέιτ γίνεται, αλλά γίνεται διά της τεθλασμένης και μέσα από φίλτρα. Λέει κάτι ο κ. Μητσοτάκης χωρίς αντίλογο, χωρίς να του ζητείται διευκρίνιση -από ποιον άλλωστε να του ζητηθεί εκεί που πάει και τα λέει;- και το οποίο συνήθως είναι το σχέδιό του. Μετά το παίρνει ο Τσίπρας, το εξηγεί στον κόσμο, γίνεται αντιληπτό. Την άλλη μέρα, διά διαρροών, δημοσιευμάτων και διορθωτικών συνεντεύξεων σε φιλικούς, πάντα, και πειθήνιους δημοσιογράφους, αυτά που έχει πει την προηγουμένη ο κ. Μητσοτάκης προσαρμόζονται, λειαίνονται, αλλάζουν κατά το δοκούν.

Το ότι η θέση της Ν.Δ., φερ' ειπείν, για τη φορολογία έχει αλλάξει τρεις φορές σε τρεις μέρες δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν αφού κάθε φορά η ευμενής διαμεσολάβηση των φιλικών και προστατευτικών Μέσων αφήνει τον ηγέτη στο απυρόβλητο και την αισιόδοξη διαβεβαίωση αλώβητη. Ο Κυριάκος θα μειώσει τους φόρους. Πότε, πόσο και για ποιους δεν έχει σημασία, διότι ο Κυριάκος -μην κοιτάς- που λέγεται Μητσοτάκης, είναι "one of us", βλέπει “Σαρβάιβορ”, άρα μας καταλαβαίνει, μας νιώθει. Συνεπώς, πίστευε και μη ερεύνα. Μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL