Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Με υπερηφάνεια και αποφασιστικότητα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με υπερηφάνεια και αποφασιστικότητα!

Μένει μόνο μία εβδομάδα μέχρι τις εκλογές. Και τις τελευταίες αυτές ημέρες, καμία δυνατότητα επαφής και επικοινωνίας με τον κόσμο δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητη.

Η επάνοδος της Ν.Δ. στην κυβέρνηση θα είναι μια τεράστια οπισθοδρόμηση για τη χώρα. Τα μεγάλα ντιλς που θα εκχωρήσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα την κοινωνική ασφάλιση, τη δημόσια Υγεία, την Παιδεία, τον δημόσιο τομέα, τα εργασιακά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων είναι ήδη έτοιμα.

Και το κλασικό νεοφιλελεύθερο όραμα που θεωρεί τις φοροαπαλλαγές στον πλούτο ως αναπτυξιακή πολιτική θα αποστερήσει τη χώρα από σημαντικούς πόρους, που θα αναπληρωθούν με αντίστοιχες περικοπές δαπανών στο κοινωνικό κράτος. Δηλαδή με μια νέα λιτότητα, δυσβάστακτη για μια κοινωνία με ψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας που μόλις βγαίνει από την κρίση.

Απέναντι σε αυτό το σχέδιο, η Αριστερά αντιπαραθέτει την έντιμη πολιτική που έκλεισε τα Μνημόνια, πέτυχε την απομείωση του χρέους και άνοιξε έναν καθαρό διάδρομο για την επιστροφή στην ανάπτυξη, Τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και των πιο αδύναμων στρωμάτων. Την εφαρμογή ενός μεταμνημονιακού προγράμματος για την εργασία, την κοινωνική συνοχή και την πραγματική οικονομία.

Στις εκλογές της επόμενης Κυριακής κρίνεται λοιπόν το αν η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά, στον δρόμο που άνοιξε η αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση, ή θα γυρίσει πίσω, σε μια πολιτική που πλουτίζει τους λίγους, διατηρώντας σε συνθήκες μόνιμης λιτότητας τους πολλούς.

Η Αριστερά πηγαίνει στις εκλογές με το κεφάλι ψηλά, περήφανη για τον αγώνα που έδωσε την προηγούμενη τετραετία. Και εξηγεί καθαρά στους πολίτες το επίδικο της επόμενης Κυριακής: Σ’ αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τη ζωή μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL