Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Νέα "γκάφα" του Κυριάκου στην Καβάλα - Ανοιχτή επιστολή της Τάνια Ελευθεριάδου στον ανιστόρητο Κ. Μητσοτάκη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα "γκάφα" του Κυριάκου στην Καβάλα - Ανοιχτή επιστολή της Τάνια Ελευθεριάδου στον ανιστόρητο Κ. Μητσοτάκη (Video)

https://www.youtube.com/embed/2e7UzczWMHU

Συγκεκριμένα μετά την δοξολογία στο μνημείο που βρίσκεται στο σημείο που πάτησε το πόδι του ο "Απόστολος των Εθνών", ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια σύντομη δήλωση στα ΜΜΕ. Αφού αναφέρθηκε στη γιορτή του πολιούχου Αγίου της Καβάλας σημείωσε πως η Καβάλα γιορτάζει και την απελευθέρωσή της, "η Καβάλα γιορτάζει και μια σημαντική στιγμή που έλαβε χώρα πριν από 106 χρόνια, όταν η Καβάλα και η Ανατολική Μακεδονία απελευθερώθηκαν...από τον τουρκικό ζυγό"

Την ανιστόρητη νέα γκάφα του προέδρου της ΝΔ στηλιτεύει με κείμενό της η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καβάλας, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου.

«Αξιότιμε, αλλά δυστυχώς ανιστόρητε, αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,

με λύπη, σάς ακούσαμε κατά την παρουσία σας στην Καβάλα να δηλώνετε στα τοπικά ΜΜΕ ότι η πόλη μας και η Ανατολική Μακεδονία γιορτάζουν «την απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό».

Με την παρούσα δημόσια επιστολή θέλω να σας επισημάνω ότι η Καβάλα στις 26 Ιουνίου 1913 απελευθερώθηκε από τους Βούλγαρους, χάρη στο Πολεμικό μας Ναυτικό. Αυτό γιορτάζουμε κάθε χρόνο στα Ελευθέριά μας, μαζί με τη μνήμη του πολιούχου μας.

Η ιστορική σας άγνοια για τα όσα διαδραματίστηκαν στην περιοχή μας στη διάρκεια των δύο Βαλκανικών Πολέμων και μετά τη λήξη τους, είναι ίσως μια εξήγηση και για την αντίστοιχη άγνοια που δείχνετε από το 2018 για τα όσα συνέβησαν στη Μακεδονία μας τα τελευταία 100 χρόνια.

Είναι η ίδια άγνοια που δείξατε για τις σχέσεις του ιδρυτή του κόμματός σας Κωνσταντίνου Καραμανλή με τον στρατάρχη Τίτο και τις διακρατικές συμφωνίες που υπέγραφε τότε η Ελλάδα με την «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Φαντάζομαι δεν θέλετε να σας θυμίσω τι λένε για το λαό που αγνοεί την ιστορία του. Σε μια περίοδο που η χώρα μας δέχεται προκλήσεις εξ ανατολών, με παρερμηνείες ή αμφισβητήσεις άλλων γεγονότων, όπως η Συνθήκη της Λωζάνης, θα περιμέναμε από εσάς να είστε διαβασμένος πριν επισκεφθείτε μια τόσο ιστορική περιοχή.

Οι Καβαλιώτες που τιμούμε τα πάτρια εδάφη και τους προγόνους μας, θα περιμέναμε από έναν υποψήφιο πρωθυπουργό να έχει ενημερωθεί από τους συνεργάτες του, ΠΟΥ βρίσκεται και ΤΙ έχει προηγηθεί στον τόπο που επισκέπτεται.

Το γεγονός ότι το μισό σας ψηφοδέλτιο στο νομό Καβάλας αποτελείται από ανθρώπους που δεν είναι καν μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής μας, δεν αποτελεί δικαιολογία. Όφειλαν οι τοπικοί σας «άριστοι», που αυτοαποκαλούνται «διορισμένοι βουλευτές», να σας προετοιμάσουν.

Ήρθατε στην Καβάλα του Αποστόλου Παύλου, του Αποστόλου Σίλα, της Λυδίας της Φιλιππησίας, που δίδαξαν Αγάπη και Αλληλεγγύη.

Ήρθατε στην Προσφυγούπολη Καβάλα, την πόλη που υποδέχθηκε και ενσωμάτωσε χιλιάδες πρόσφυγες από τις χαμένες πατρίδες, οι οποίοι διαμόρφωσαν την ταυτότητά της κατά τον αιώνα που ακολούθησε.

Ήρθατε στην Καβάλα των Καπνεργατών, την Καβάλα των αγώνων για τα δικαιώματα στην εργασία, τον τόπο που διεκδίκησε και πέτυχε την κατάργηση του 12ωρου εργασίας, την αύξηση των μισθών πείνας, την γυναικεία εργασιακή ισότητα.

Ήρθατε στην Καβάλα, μία ημέρα μετά την παρουσία στην κεντρική πλατεία της πόλης, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του μοναδικού πολιτικού αρχηγού που τόλμησε -και το 2015 και το 2019- να πραγματοποιήσει ανοιχτή προεκλογική ομιλία. Γιατί ένας πρωθυπουργός δεν έχει να κρύψει τίποτα.

Ήρθατε στην Καβάλα βαδίζοντας την πεπατημένη του προκατόχου σας Αντώνη Σαμαρά, που αντί να μιλήσει ανοιχτά στον κόσμο, περιοριζόταν σε υποκριτικά και μεγάλα «σταυροκοπήματα» στις εκκλησίες. Αποφύγατε να παρουσιάσετε στους Καβαλιώτες το πρόγραμμά σας, όπως ακριβώς αποφεύγετε και το debate.

Κάθε μέρα που περνά, κρύβεστε όλο και πιο πολύ, πίσω από αμήχανα χαμόγελα και γενικότητες. Τώρα κρυφτήκατε και πίσω από ξύλινα λόγια για την συλλογική μνήμη μιας πόλης, τα οποία έβριθαν από ιστορική αμάθεια.

Οι Καβαλιώτες έχουν μνήμη. Και ιστορική και πολιτική.

Μετά τιμής

Ελευθεριάδου Σουλτάνα (Τάνια)

Υποψήφια Βουλευτής Ν.Καβάλας – ΣΥΡΙΖΑ

Τάνια Ελευθεριάδου Υποψήφια βουλευτής Καβάλας

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Συριζα Νέστου ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ Σύριζα Θάσος Συριζα Θάσου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL