Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Οι μπίζνες της Ν.Δ. και η ψήφος της επόμενης Κυριακής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι μπίζνες της Ν.Δ. και η ψήφος της επόμενης Κυριακής

Και εκεί ακριβώς έχει φανεί η γύμνια και η προχειρότητα με την οποία προωθούν μια μεταρρύθμιση η οποία θα δώσει χαριστική βολή στη δημόσια ασφάλιση, θα ανοίξει ένα χρυσωρυχείο για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές, θα χρεώσει την χώρα με 50 δισ. και θα λεηλατήσει χωρίς καμιά εγγύηση τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Στα ερωτήματα που τους τίθενται, τα στελέχη της Ν.Δ. απαντάνε με μισόλογα («δεν ξέρουμε ακόμα, θα δούμε μετά τις εκλογές», «δεν είμαστε τέτοιοι εμείς» κ.λπ.) ή να παραθέτουν απολύτως αναξιόπιστα στοιχεία. Και αυτό φανερώνει και την αμηχανία και τον εκνευρισμό τους.

Γιατί, πριν καν κερδίσουν τις εκλογές, πιάστηκαν να στήνουν μια τεράστια μπίζνα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, η οποία δεν είναι υπερασπίσιμη κατά κανέναν τρόπο. Ούτε αναλογιστικά, ούτε οικονομικά, ούτε κοινωνικά, ούτε ηθικά. Και, ακριβώς επειδή αυτό που στήνουν είναι μπίζνα, δεν ήθελαν κατά κανέναν τρόπο να τη συζητήσουν, ούτε καν να την αναφέρουν. Τόσο υποτιμούν τον κόσμο, την ψήφο του οποίου ζητάνε.

Οι μπίζνες της Νέας Δημοκρατίας δεν εξαντλούνται στο ασφαλιστικό.

Ανάλογα ντιλ υπάρχουν για τη δημόσια Υγεία, την Παιδεία, τα εργασιακά, τη Δημόσια Διοίκηση. Η πραγματικότητα είναι ότι σε αυτές τις εκλογές ούτε όλοι ίδιοι είναι, ούτε το ίδιο σχέδιο υπηρετούν, ούτε τα ίδια σκοπεύουν να κάνουν. Γι’ αυτό η ψήφος έχει σημασία.

Ό,τι ψηφίσουμε την επόμενη Κυριακή θα βρεθεί μπροστά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL