Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Αλ. Φλαμπουράρης: "Η αλήθεια για την επένδυση στο Ελληνικό"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Φλαμπουράρης: "Η αλήθεια για την επένδυση στο Ελληνικό"

Το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της κυβέρνησης και την ταχύτητα με την οποία προώθησε την επένδυση στο Ελληνικό, σε αντίθεση με τις επανειλημμένες καθυστερήσεις του ιδιώτη επενδυτή περιέγραψε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής.

Ο Αλ. Φλαμπουράρης καταλόγισε στη LAMDA καθυστέρηση έξι μηνών για την κατάθεση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης που τελικώς κατατέθηκε στις 15.6.2017, αλλά και νέα καθυστέρηση ενός χρόνου, αυτή τη φορά για την κατάθεση των απαραίτητων μελετών, με αποτέλεσμα οι απαιτούμενες τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις να εκδοθούν τον Μάρτιο του 2019.

Ο Αλ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε ότι και στις δύο περιπτώσεις ο ιδιώτης επενδυτής καθυστέρησε σημαντικά με τις υποχρεώσεις, παρά τις συνεχείς παραινέσεις της κυβέρνησης. Μάλιστα, ιδιαίτερα στην περίπτωση της καθυστέρησης ενός χρόνου για την κατάθεση των μελετών για την έκδοση των ΚΥΑ, ο Αλ. Φλαμπουράρης παρατήρησε ότι η στάση της LAMDA δημιούργησε «την ισχυρή εντύπωση ότι η καθυστέρηση ήταν συνειδητή για λόγους που δεν μπορούν να εξηγηθούν (δεδομένης μάλιστα της ετοιμότητας που ασταμάτητα επικαλούνταν)».

Ο υπουργός επισήμανε ότι, αντίθετα, η κυβέρνηση, παρά την «ιδιαίτερα απαιτητική ελεγκτική διαδικασία», έστειλε εντός προθεσμίας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το ΣΟΑ.

«Βάσει των ανωτέρω και της κοινής λογικής, μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιος φέρει ευθύνη για καθυστερήσεις στην υλοποίηση της επένδυσης αλλά και ποιος απέδειξε έμπρακτα τη βούληση, τη συνέπεια και την επάρκειά του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κώστας Παπαγιάννης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL