Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
Εις ώτα μη ακουόντων / Έκκληση Ρουπακιώτη για ντιμπέιτ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εις ώτα μη ακουόντων / Έκκληση Ρουπακιώτη για ντιμπέιτ

Εκ νέου τέθηκε το ζήτημα του τηλεοπτικού διαλόγου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής. Όμως οι εκπρόσωποι των αντιπολιτευόμενων κομμάτων επιμένουν στην άρνηση επικαλούμενοι προγραμματισμένες προεκλογικές ομιλίες. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης παρότρυνε τα κόμματα να έρθουν σε συμφωνία για τη διεξαγωγή του τηλεοπτικού διαλόγου, όπως είχε συμβεί και σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις.

“Εμείς θέσαμε εκ νέου το ζήτημα διεξαγωγής δύο ντιμπέιτ τόσο μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, Τσίπρα - Μητσοτάκη, και μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών” τόνισε ο Άγγελος Γκόγκογλου, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική επιτροπή. “Εμείς είμαστε ανοιχτοί για όλες τις ημερομηνίες από την 1η Ιουλίου έως και την 4η Ιουλίου” πρόσθεσε.

Στην εντέλεια

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής τέθηκαν επί τάπητος οι εκκρεμότητες καθ’ οδόν για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου με τον υπηρεσιακό υπουργό να διαβεβαιώνει ότι “οι εκλογές θα διενεργηθούν στην εντέλεια”. Οι εκκρεμότητες αφορούν την επιτάχυνση της εκταμίευσης του υπολειπόμενου της επιχορήγησης των κομμάτων για την προετοιμασία τους, τις διευκολύνσεις μετακίνησης των ετεροδημοτών, αλλά και την κατανομή του υπολειπόμενου ραδιοτηλεοπτικού χρόνου που έθεσαν τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα.

Ήδη το υπουργείο Εσωτερικών είχε εγκρίνει ως εκλογική επιχορήγηση των κομμάτων το ποσό των 4,292 εκατ. ευρώ για την αναμέτρηση της 26ης Μαΐου και της 7ης Ιουλίου. Τις επόμενες ημέρες θα αποδοθεί στα κόμματα που εξέλεξαν ευρωβουλευτή το ποσό των 858,4 χιλ. ευρώ και του 1,28 εκατ. ευρώ για την επιχορήγηση για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ως προς τις διευκολύνσεις μετακίνησης των εκλογέων θα ισχύσει η ελεύθερη διέλευση από τα διόδια, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι για το διάστημα 5-7 Ιουλίου θα παρέχει στους επιβάτες έκπτωση 30%.

ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL