Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Ποιος δεν θέλει να συζητηθεί το ασφαλιστικό;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποιος δεν θέλει να συζητηθεί το ασφαλιστικό;

Ρωτούσε ο κ. Μητσοτάκης χθες -ρητορικά, υποθέτουμε- από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ: Ποιον πιστεύετε, εμένα ή την “Αυγή”; Το ερώτημα είναι προσβλητικό. Όχι για την εφημερίδα μας, αλλά για κάθε πολίτη. Για κάθε πολίτη που θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα πρώτα να ενημερωθεί και μετά να κρίνει. Για κάθε πολίτη που δεν βολεύεται με το “πίστευε και μη ερεύνα”.

Καθώς μέχρι αυτή την ώρα κανείς δεν διέψευσε τις αποκαλύψεις της “ΑΥΓΗΣ” για το τι συζητάει η Ν.Δ. για το ασφαλιστικό, θα περίμενε κανείς από τον πρόεδρό της -ή έστω από τα στελέχη του που ασχολούνται με το ζήτημα- να απαντήσει με σαφήνεια στα ερωτήματα που εγείρονται. Να σεβαστεί τις ανησυχίες των ασφαλισμένων και να μην τις ξεπεράσει με ένα “σαχλαμάρες, ξέρετε τι άνθρωποι είμαστε”.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι στη Ν.Δ. δεν τους γοητεύει η έννοια του ενημερωμένου πολίτη, δεν έχουν και τόση εμπιστοσύνη στη δύναμη των επιχειρημάτων τους. Προτιμούν να απευθύνονται στο θυμικό των ανθρώπων ελπίζοντας ότι τρία χρόνια αρνητικής διαφήμισης εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει τη δουλειά τους. Κατά τα άλλα, έχουν κηρύξει τον πόλεμο στον... λαϊκισμό.

Αυτό που δεν θέλει να κάνει η Ν.Δ., όμως, θα έπρεπε να θέλουν να το κάνουν οι λειτουργοί της ενημέρωσης. Αυτοί που -δικαίως- γκρινιάζουν για τους βαρετούς μονολόγους των διακαναλικών, για την… αδυναμία να βρεθεί ημερομηνία για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Ιδού, λοιπόν, η ευκαιρία να ενημερώσουν τους ακροατές και τους θεατές τους για ένα θέμα που αφορά τη ζωή όλων. Με μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και με στοχευμένα ερωτήματα. Αυτά για τα οποία χρειάζονται απαντήσεις οι πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL