Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Συμμετοχή στην κυβέρνηση, ή ανοχή στη Ν.Δ. λέει η κ. Γεννηματά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμμετοχή στην κυβέρνηση, ή ανοχή στη Ν.Δ. λέει η κ. Γεννηματά (Video)

Η Φώφη Γεννηματά μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και καλούμενη να σχολιάσει τη μετεκλογική στάση του κόμματός της είπε:

«Αν δεν ακούσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, γιατί για αυτό γίνονται οι εκλογές εμείς δεν μπορούμε να πούμε ποια θα είναι η επιλογή μας αλλά εμείς δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες και αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις γιατί εμείς μπορούμε να στηρίξουμε για να ολοκληρωθεί συνταγματική αναθεώρηση για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να προχωρήσει η διαπραγμάτευση με τους εταίρους».

«Βλέπουμε τον εαυτό μας να συμμετέχει σε μία κυβέρνηση αν υπάρξει ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών δηλαδή αν έχουμε κόμματα που είναι κοντά οι δυνάμεις τους ώστε να υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία, μια προοδευτική συμφωνία με προοδευτικό πρόσημο. Βεβαίως μιλούσαμε για συμμετοχή στην κυβέρνηση γιατί θεωρούμαι ότι αυτή είναι η λύση για τη χώρα».

«Η λύση για τη χώρα είναι μια κυβέρνηση ισχυρή, με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία με μία προγραμματική συμφωνία με προοδευτικό πρόσημο. Και εμείς έχουμε καταθέσει το πρόγραμμα Ελλάδα».

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν έδειξε ότι πηγαίνουμε εκεί. Αν δεν επιτευχθεί αυτό και τελικά δεν υπάρχει ούτε αυτοδυναμία. Εμείς θα είμαστε δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας  και μπορούμε να στηρίξουμε την εθνική συνεννόηση στην πράξη και όταν υπάρχουν προοδευτικά νομοσχέδια θα τα στηρίζουμε στην πορεία, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην Δραπετσώνα αφού υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι καθόλου βέβαιος για τη νίκη αλλιώς δεν θα εκβίαζε τους πολίτες με εκλογές το 15Αυγουστό απευθύνθηκε στην κ. Γεννηματά λέγοντας: "Έχει γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα άλλα κόμματα του αντισύριζα μετώπου. Κ. Γεννηματα λυπάμαι όσο απλόχερα και αν τον στηρίξατε... αποτύχατε"

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL