Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ο τζίτζικας, ο μέρμηγκας και η Μιράντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο τζίτζικας, ο μέρμηγκας και η Μιράντα

Του Μάριου Κοντογιάννη

Η γνωστή και αγαπημένη για τις κοινωνικές της ευαισθησιες και δημοκρατικές της αντιλήψεις Μιράντα Ξαφα, έγραψε στην εφημερίδα Καθημερινή, την σύγχρονη έκδοση για τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, το γνωστό μύθο του Αισώπου ..


Τίποτα που να μας εκπλήσσει, καθώς για άλλη μια φορά η τοξικότητα το μίσος και η απέχθεια προς κάθε ιδέα αλληλεγγύης, κοινωνικού και φυσικά Αριστεράς..

Στον μαγικό κόσμο της προέδρου του Κεφιρ και πρώην υπαλλήλου ΔΝΤ , το ΠΑΜΕ , ο Ρουβικωνας, η Ερτ , η Κυβέρνηση , είναι οι αιτίες της κρισης και της ανωμαλίας που μαστίζει την τάξη της δηλαδή την οικονομική ελιτ.

Μια διαφορετική ανάγνωση όμως, μια πιο ριζοσπαστική εκδοχή του Αισώπιου μύθου θα έφερνε αντίστροφους ρόλους στους δυο κεντρικούς μας ήρωες... 

Εκει θα συναντούσαμε τον Μέρμηγκα να δουλεύει υπερωρίες, απλήρωτος πολλές φορές και ανασφάλιστος. Με τον κίνδυνο απο εργασιακά ατυχήματα να καραδοκεί χωρις επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ενα περιβάλλον που το κόστος ζωής και η ασυδοσία των ημετέρων φίλων του μέρμηγκα καθιστούν αδύνατη οποιαδήποτε σκέψη και ελπίδα για καλύτερες συνθήκες και ζωή. 

Ο Τζίτζικας μη έχοντας στοιχειώδη επίγνωση απο τις ανάγκες και τις ανησυχίες που μαστίζουν τις τάξεις των εργατικών μυρμηγκιών απαιτεί ολοένα και περισσότερους φόρους, ιδιωτικοποιεί τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα μέσα μεταφοράς, ακόμα και τις υπηρεσίες παροχής νερού και ρεύματος..όλα αυτά στο όνομα της ανάπτυξής της ελευθερίας της οικονομίας, της ευελιξίας της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας 

Ο Τζίτζικας δεν είχε δουλέψει ποτέ γιατί δεν χρειάστηκε..βλέπετε προέρχεται απο γνωστό πολιτικό τζάκι του βασιλείου , σπούδασε στα καλυτερα πανεπιστήμια δεν του έλειψε τίποτα, δεν χρειάστηκε να κοπιάσει για το παραμικρό. Εισιτήριο για κάθε επιτυχία του ήταν το όνομα και η οικογενειακή του παράδοση που στηριζόταν στην στήριξη και εμπιστοσύνη που απολάμβανε απο τα κανάλια της εφημερίδες, αλλά και από κάτι μυρμήγκια που είχαν συγκροτήσει μια ξεχωριστή ομάδα απο τα υπόλοιπα για να απολαμβάνουν έξτρα μέρισμα απο την παραγωγή των αγαθών. 

Ο Τζίτζικας αν και θιασώτης της ελεύθερης οικονομίας και του ανταγωνισμού της αγοράς οπου επιβιώνουν οι Άριστοι, φημίζεται για τα ρουσφέτια κοινώς εξυπηρετήσεις και διορισμούς σε διάφορα πόστα του δημοσίου, για την αντίθεσή του στους ελέγχους των επιχειρήσεων που επιτηρούν με σκοπό την διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων αλλά και του υγιούς πλαισίου ανταγωνισμού. Μάλιστα πρόσφατα στο αίτημα ορισμένων ξενοδόχων μυρμηγκιών να θεσπίσουν 7ημερο εργασία και να μην πραγματοποιούνται έλεγχοι απο την επιθεώρηση εργασίας ο Τζίτζικας όχι μονο ενέδωσε αλλά έδωσε και το στίγμα παρουσιάζοντας την επερχόμενη άνοδο του ως οδοστρωτήρα για τα εργασιακά δικαιώματα...

Η λύση είναι πολύ απλή κυρία Ξαφά...θα ψηφίσουμε υπεύθυνα... δεν χρειάζεται να κάνετε κακό στον εαυτό σας και να παρακολουθείτε τις πορείες του Παμε( που παραδόξως το ΚΚΕ μια χαρά τα βρίσκει -δυστυχώς- με την Νουδου σε αρκετά θέματα) ούτε εκπομπές στην ΕΡΤ που σκοπεύετε να κλείσετε εσείς και οι όμοιοί σας. Το Σκάι μια χαρά ανταποκρίνεται στα αισθητικά σας κριτήρια όποτε μην κάνετε κακό στον εαυτό σας... 

Το καλοκαίρι είναι ιδανική περίοδος για θάλασσα,παραλία και τζιτζίκια να τραγουδάνε τα νέα hits του ΔΝΤ που θέλετε να βγάλετε απο τα χρονοντούλαπα..μην ξεχνάτε η τελευταία λέξη την λένε οι μέρμηγκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL