Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρεμιέρα των κατασκευστικών εργασιών χθες σε δύο σημεία

Νέος οδικός αξονας Πάτρα - Πύργος

Την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος, μήκους περίπου 75 χλμ., σηματοδότησε η χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, συνοδεία κλιμακίου του υπουργείου, στο εργοτάξιο του Αλισσού στην Αχαΐα και στη Βάρδα Ηλείας.

Η κατασκευή του οδικού άξονα αφαιρέθηκε το 2013, κατά την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου, Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα, και τώρα θα κατασκευασθεί ως δημόσιο έργο με οκτώ εργολαβίες. Στα 13 χλμ. θα ακολουθήσει υφιστάμενη χάραξη με διαπλατύνσεις και τα υπόλοιπα θα χαραχτούν εξ αρχής. Όπως ενημέρωσε ο υπουργός, έχουν υπογραφεί συνολικά τέσσερις συμβάσεις με τους αναδόχους. Αυτές αφορούν την κατασκευή των τμημάτων Βάρδα - Σαγέικα, Σαγέικα - Κάτω Αχαγιά, Κάτω Αχαγιά - ΒιΠΕ Πάτρας, ΒιΠΕ Πάτρας -Μιντιλόγλι, δηλαδή από την περιφερειακή Πάτρας έως τη Βάρδα, στην Ηλεία.

Ο Χρ. Σπίρτζης ανακοίνωσε δε ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα υπογραφούν οι υπόλοιπες τρεις συμβάσεις. Εκκρεμεί η όγδοη και τελευταία εργολαβία, με τη σχετική προσφυγή να εκδικάζεται στο ΣτΕ στις 11 Ιουνίου. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των επιμέρους τμημάτων είναι 42 μήνες, που "μετράνε" από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Αισιόδοξος για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων εμφανίστηκε ο υπουργός στις δηλώσεις του λέγοντας ότι "οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν. Αυτό δεν είναι ένα έργο όπως αυτά που είχε συνηθίσει η περιοχή. Έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο για να εφαρμοστούν. Πιστεύω ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα στο έπακρο".

Προηγουμένως, μεγάλη μέρα για τη Δυτική Ελλάδα είχε χαρακτηρίσει τη χθεσινή ο Χρ. Σπιρτζης, τόσο για τον οδικό άξονα που παραδόθηκε το πρωί, από το Άκτιο στη Βόνιτσα, όσο και για την έναρξη των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου. Το τμήμα του οδικού άξονα Άκτιο - Βόνιτσα είναι μήκους 15 χλμ. και, όπως δήλωσε ο υπουργός, είναι ένας δρόμος που περίμενε η περιοχή πάρα πολλά χρόνια και "μέσα στο καλοκαίρι ξεκινούν οι εργασίες για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής, με την εργολαβία, 'σκούπα'".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο