Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Ξεκίνησε η συλλογή δηλώσεων σε Αχαΐα και Εύβοια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκίνησε η συλλογή δηλώσεων σε Αχαΐα και Εύβοια

Υπό κτηματογράφηση βρίσκεται η συντριπτική πλειονότητα των περιφερειακών ενοτήτων της επικράτειας, καθώς από την περασμένη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου προστέθηκαν δύο νέες περιφερειακές ενότητες, της Αχαΐας και της Εύβοιας, ενώ τη Δευτέρα ξεκινά η συλλογή δηλώσεων στην Ηλεία. Έτσι, από τις 19 Νοεμβρίου που ξεκίνησε η κτηματογράφηση του υπολοίπου της χώρας από τα Δωδεκάνησα μέχρι τώρα είναι σε εξέλιξη η κτηματογράφηση εξωαστικών περιοχών σε 32 περιφερειακές ενότητες.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο δημόσιος φορέας Ελληνικό Κτηματολόγιο, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την Αχαΐα και την Εύβοια ξεκίνησε στις 21.1.2019 και λήγει στις 22.4.2019 και στις 22.7.2019 για τους κατοίκους του εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Για την Ηλεία αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως 30.4.2019, ενώ για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο έως 29.7.2019. Το Ελληνικό Κτηματολόγιο καλεί όσους έχουν ακίνητη περιουσία στις παραπάνω περιοχές να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Ειδικότερα η κτηματογράφηση αφορά τις εξής περιοχές:

Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας

Η συλλογή δηλώσεων γίνεται στους Καλλικρατικούς δήμους:

Α) Ερυμάνθου.

Β) Καλαβρύτων.

Γ) Από τον Δήμο Αιγιαλείας σαράντα προκαποδιστριακούς ΟΤΑ.

Δ) Από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας τριάντα έξι προκαποδιστριακούς ΟΤΑ.

Ε) Από τον Δήμο Πατρέων τους ΟΤΑ: Άνω Καστριτσίου, Αργυρας, Θέας, Θεριανού, Καλλιθέας, Κρυσταλλόβρυσης, Μοίρας, Πιτιτσής και Σέλλων. Το αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης βρίσκεται επί της ΝΕΟ Πατρών - Αθηνών, 83.

Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας

Η συλλογή δηλώσεων γίνεται στους Καλλικρατικούς δήμους Ερέτριας, Δίρφυων - Μεσσαπίων, Ιστιαίας - Αιδηψού, Καρύστου, Κύμης - Αλιβερίου, Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, Σκύρου και από τον Δήμο Χαλκιδέων στον προκαποδιστριακό ΟΤΑ Λουκισίων. Το γραφείο κτηματογράφησης λειτουργεί στη Χαλκίδα, στη λεωφ. Αθηνών 24Α και 24Β, ΟΤ1Α, Συνοικία Α', Κάνηθος.

Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζει η υποβολή δηλώσεων στους Καλλικρατικούς δήμους:

Α) Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.

Β) Αρχαίας Ολυμπίας.

Γ) Ζαχάρως.

Δ) Πηνειού.

Ε) Από τον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης δεκαέξι ΟΤΑ.

ΣΤ) Από τον Δήμο Ήλιδας τριάντα πέντε ΟΤΑ.

Ζ) Από τον Δήμο Πύργου σαράντα τέσσερις.

Το γραφείο Κτηματογράφησης λειτουργεί στον Πύργο (Ρήγα Φεραίου 113).

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ανακοίνωσε χθες επίσης ότι η προθεσμία συλλογής δηλώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα διαρκέσει έως τις 10.4.2019 για τους πέντε Καλλικρατικούς δήμους Γορτύνας, Φαιστού, Μίνωα - Πεδιάδας, Αρχανών - Αστερουσιών και Βιάννου. Το γραφείο κτηματογράφησης βρίσκεται Παρλαμά και Ευαρέστου 5 στο Ηράκλειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL