Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Περίπατος την Κυριακή για το κλίμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περίπατος την Κυριακή για το κλίμα

Ραντεβού στον σταθμό Ακρόπολη του μετρό (Δ. Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη), την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., δίνουν φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες με προορισμό το Σύνταγμα και σύνθημα "'έχουμε 1,5 βαθμούς Κελσίου διορία".

Όπως επισημαίνουν στο κάλεσμά τους: "Με αφορμή την Παγκόσμια Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα, και μόλις δύο μήνες μετά την τελευταία προειδοποίηση της επιστήμης για δράση, ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με χιλιάδες πολίτες από όλο τον κόσμο που εκείνες τις ημέρες θα βγουν στους δρόμους με ένα απλό και σαφές μήνυμα προς τις κυβερνήσεις: η επιστήμη μίλησε, ο χρόνος τελειώνει, δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για την ανθρωπότητα, ζητάμε άμεσα μέτρα για την προστασία του πλανήτη, της ζωής μας και των παιδιών μας. Η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων την επόμενη ημέρα έρχεται να θυμίσει στους ηγέτες μας ότι είναι δικαίωμά μας, αλλά και των παιδιών μας, να ζούμε σε έναν καθαρό και ασφαλή πλανήτη".

Ο περίπατος έως την πλατεία Συντάγματος θα συνοδεύεται από μουσική και δραστηριότητες με επιμορφωτικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα. Οι δραστηριότητες θα είναι:“Οικολογικό 24ωρο”, επιδαπέδιο παιχνίδι από το WWF Ελλάς, “Global Goals”, επιδαπέδιο παιχνίδι από την Οργάνωση Γη, Ζωγραφική και δημιουργία πλακάτ από τους εθελοντές της Greenpeace, Face painting από τους εθελοντές της Greenpeace.

Τη διαμαρτυρία μέχρι στιγμής συνυπογράφουν: Αγροοικολογικό Δίκτυο Ελλάδος, ΑΡΣΙΣ, Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Διεθνής Αμνηστία, Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, H Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων, Κέντρο Ζωής, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Ομάδα NO OIL Θεσπρωτίας, Οργάνωση Γη, Πλέγμα, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας Ινδίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας Μπαγκλαντές, Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδα-Πακιστάν, Πρωτοβουλία Πολιτών Σώστε την Ήπειρο, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, Actionaid, Ethelon, Ethos & Empathy, Greenpeace, Higgs, MEDASSET, Άνεμος Ανανέωσης / Wind of Renewal, WWF Ελλάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL