Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Από τα Δωδεκάνησα ξεκινά η τελική φάση της κτηματογράφησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τα Δωδεκάνησα ξεκινά η τελική φάση της κτηματογράφησης

Aπό τα Δωδεκάνησα εκκινεί τη Δευτέρα η έναρξη κτηματογράφησης του υπολοίπου της χώρας με τη συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Λειψούς, Λέρο, Κάρπαθο, Κάσο, Νίσυρο, Μεγίστη, Τήλο και Χάλκη. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων θα διαρκέσει έως τις 19.2.2019 για τους κατοίκους εσωτερικού και έως τις 20.5.2019 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Προς εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων θα λειτουργούν δύο γραφεία κτηματογράφησης, ένα στην Κάρπαθο (στον πεζόδρομο δίπλα στο Επαρχείο, Πηγάδια, τηλ. 22450-22812) και ένα στην Κάλυμνο (κτήριο τεχνικών υπηρεσιών δήμου, θέση Γέφυρα, Πόθια, τηλ. 22430-24339).

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου, καθηγητής Β. Νάκος, σε δήλωσή του "για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος", αλλά και "για να διασφαλίσουμε την ιδιοκτησία μας, την κληρονομιά μας και να σταθούμε υπεύθυνοι απέναντι στη νέα γενιά, η οποία θα παραλάβει ένα ασφαλές και εγγυημένο ιδιοκτησιακό περιβάλλον και ένα σύγχρονο και πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο", αναδεικνύει πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία συλλογής των δηλώσεων της ακίνητης περιουσίας τους.

Ενόψει της επέκτασης της κτηματογράφησης σταδιακά έως και τον Φεβρουάριο σε διάφορες περιοχές της επικράτειας προτρέπει τους πολίτες να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr για την έναρξη της συλλογής δηλώσεων και σε αυτές ή για οποιαδήποτε πληροφορία καθώς και να καλούν στο 210 - 6505600.

Σχολιάζοντας την έναρξη της κτηματογράφησης ο πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου υπογραμμίζει: "Έφτασε η στιγμή το σημαντικό αναπτυξιακό έργο του Εθνικού Κτηματολογίου να μπει στην τελική φάση ολοκλήρωσής του ώστε οι πολίτες να καρπωθούν τα οφέλη από ένα σύγχρονο και ασφαλές σύστημα καταγραφής και δημοσιότητας των δικαιωμάτων της ακίνητης περιουσίας τους".

Υπενθυμίζει δε ότι επανασχεδιάστηκε ο διαγωνισμός κτηματογράφησης για το υπόλοιπο της χώρας και σήμερα 27 από τις 32 μελέτες εξελίσσονται κανονικά. Επίσης επανασχεδιάστηκε "και ήδη βρίσκεται σε παραγωγική λειτουργία η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής δήλωσης Κτηματολογίου, η οποία, με έναν πολύ φιλικό προς τους πολίτες τρόπο, τους δίνει τη δυνατότητα να δηλώσουν τα ακίνητά τους με ακρίβεια και ευκολία χωρίς να ταλαιπωρηθούν" καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL