Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Ερώτηση Δ. Παπαδημούλη στην Κομισιόν για τη στρατηγική της ΕΕ στη μείωση του πλαστικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερώτηση Δ. Παπαδημούλη στην Κομισιόν για τη στρατηγική της ΕΕ στη μείωση του πλαστικού

«Στην Ευρώπη κάθε χρόνο 150.000 τόνοι πλαστικού ρυπαίνουν τα ύδατα. Οι κίνδυνοι για το φυσικό περιβάλλον, τη θαλάσσια ζωή και την ανθρώπινη υγεία είναι πολύ μεγάλοι». Με αφορμή τα παραπάνω ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν.

Ο Δημ. Παπαδημουλης επισημαίνει στην ερώτηση του ότι τα πλαστικά προϊόντα εκ των οποίων τα περισσότερα είναι μια χρήσης, ευθύνονται για το 85% της θαλάσσιας ρύπανσης, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το 2050 τα πλαστικά στις θάλασσές μας θα είναι περισσότερα από των αριθμό των ψαριών.

«Στην Ευρώπη κάθε χρόνο 150.000 τόνοι πλαστικού ρυπαίνουν τα ύδατα. Οι κίνδυνοι για το φυσικό περιβάλλον, την θαλάσσια ζωή και την ανθρώπινη υγεία είναι πολύ μεγάλοι, ιδιαίτερα για τις χώρες της ΕΕ που βρέχονται από θάλασσα», σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΎΡΙΖΑ.

Ο Δημ. Παπαδημούλης ρωτάει την Κομισιόν αν «υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για την σταδιακή μείωση χρήσης του πλαστικού σε ενωσιακό επίπεδο», και δεδομένης τη δραματικής αύξησης των πλαστικών προϊόντων, ζητάει να μάθει από την Κομισιόν εάν «θα υπάρξει καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης  των πολιτών για το συγκεκριμένο ζήτημα και άλλα μέτρα πρόληψης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL