Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Πέντε ορφανά αρκουδάκια βρίσκονται πλέον στο καταφύγιο του "Αρκτούρου"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέντε ορφανά αρκουδάκια βρίσκονται πλέον στο καταφύγιο του "Αρκτούρου"

Mεγαλώνει η παρέα με τα αρκουδάκια του "Αρκτούρου", μετά τη μεταφορά άλλων τριών ορφανών μικρών ζώων από τη Βουλγαρία, τα οποία θα προστεθούν στα δύο, που φιλοξενούνται ήδη στις ειδικές εγκαταστάσεις, στον Αετό Φλώρινας.

Τα τρία ζώα (δύο αρσενικά και ένα θηλυκό), βρέθηκαν κοντά στο χωριό Batounci της Βουλγαρίας από κατοίκους του, οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές. Τη φροντίδα τους ανέλαβε προσωρινά η φιλοζωική οργάνωση "Four Paws", που τα φιλοξένησε σε καταφύγιο για αρκούδες χορεύτριες στην Belitsa. Εκεί, τα μόλις λίγων μηνών αρκούδια που είναι αδέρφια και χάθηκαν για άγνωστο λόγο από τη μητέρα τους, έμειναν για μερικές εβδομάδες σε ξεχωριστό χώρο από τα υπόλοιπα ζώα, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με ανθρώπους. Κατόπιν, η διεθνής οργάνωση επικοινώνησε με τον "Αρκτούρο", ο οποίος ανέλαβε την φροντίδα τους για μερικούς μήνες με στόχο την επανένταξή τους στα βουνά της Βουλγαρίας.

Τα τρία αρκουδάκια έχουν ήδη τα δικά τους ονόματα, το ένα λέγεται Jonas που σημαίνει περιστέρι, το θηλυκό πήρε το όνομα Radostina που σημαίνει χαρούμενη, ενώ το τρίτο και πιο μικρόσωμο από τα αδέρφια, ονομάστηκε από τους φροντιστές του στη Βουλγαρία Mitko, που σημαίνει μικρός. Σύμφωνα με την οργάνωση, είναι αρκετά ζωηρά και παιχνιδιάρικα και η ενσωμάτωσή τους στο χώρο που ήδη φιλοξενούνται τα άλλα δύο μικρά, ο Λουίτζι και η Σοφία, ήταν πολύ ομαλή. Τα πέντε αρκουδάκια παίζουν συνεχώς και διεκδικούν με δύναμη το φαγητό τους κάθε φορά. Μάλιστα ήδη δείχνουν να προτιμούν τα φρούτα και τα λαχανικά από το γάλα, σημάδι αρκετά θετικό για την επανένταξή τους.

Στόχος είναι και εφόσον όλα εξελιχθούν καλά, να τα επανεντάξει ο "Αρκτούρος" στη Βουλγαρία έως την άνοιξη του επόμενου έτους, πραγματοποιώντας την πρώτη επιχείρηση επανένταξης στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι ο "Αρκτούρος" είναι η μοναδική οργάνωση στα νότια Βαλκάνια που διατηρεί Πρόγραμμα Επανένταξης Ορφανών Αρκούδων, το οποίο υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που δημιουργεί η οργάνωση με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL