Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Σ. Φάμελλος: / Σ. Φάμελλος: "Ψεύτης όποιος ισχυρίζεται ότι δεν χρειαζόταν πράξη χαρακτηρισμού στα έργα του Ελληνικού"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Φάμελλος: / Σ. Φάμελλος: "Ψεύτης όποιος ισχυρίζεται ότι δεν χρειαζόταν πράξη χαρακτηρισμού στα έργα του Ελληνικού"

Η συνήθης διοικητική διαδικασία βάσει της οποίας πριν από την έναρξη κάποιας δραστηριότητας ή έργου απαιτείται πράξη χαρακτηρισμού ακολουθήθηκε στην περίπτωση του Ελληνικού, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλος.

Σε συνέντευξή του χθες στον ρ/σ Flash 96, ερωτηθείς για την εξέλιξη των σχεδίων στην πρώην έκταση του αεροδρομίου, σημείωσε πως "όποιος ισχυρίζεται δημόσια ότι για την περιοχή του Ελληνικού δεν θα υπήρχε πράξη χαρακτηρισμού του δασάρχη πολύ απλά είναι ψεύτης και κοροϊδεύει και την επιχειρηματικότητα, και την κοινωνία. Και αυτό ισχύει και για τη Ν.Δ., αλλά και για τα φιλικά της ΜΜΕ, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην πληρώσουν το τέλος για τις τηλεοπτικές συχνότητες".

Η διοίκηση έπραξε ορθά εκδίδοντας πράξη χαρακτηρισμού, η οποία ξεκαθαρίζει από τη συνολική έκταση των περίπου 6.200 στρεμμάτων, που είναι η έκταση του Ελληνικού, ποια τμήματα έχουν τη δυνατότητα χωροθέτησης άλλων χρήσεων, ανέφερε ο Σ. Φάμελλος.

Όπως εξήγησε, η πράξη χαρακτηρισμού του δασάρχη για το σύνολο της έκτασης εντοπίζει 140 στρέμματα που δεν υπάγονται στο προστατευτικό καθεστώς της δασικής νομοθεσίας, "διότι αποτελεί τεχνητή φυτεία και έχει γνωμοδοτήσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γι' αυτό. Μόνο ένα τμήμα περίπου 37 στρεμμάτων, που βρίσκεται σε μια άκρη της έκτασης, χαρακτηρίζεται από την πράξη του δασάρχη όχι ως δάσος, αλλά ως δασική έκταση".

Δηλαδή, πρόσθεσε, "μιλάμε για το 6 τοις χιλίοις της συνολικής έκτασης των 6.200 στρεμμάτων. Και από αυτό το 6 τοις χιλίοις, τα 2/3 είναι μέσα στη ζώνη των 100 μέτρων από τα όρια της έκτασης, όπου από τον αρχικό νόμο του Ελληνικού (2012) δεν επιτρέπεται έτσι κι αλλιώς η δόμηση υψηλών κτηρίων. Άρα, από την πράξη του δασάρχη επηρεάζεται μία έκταση ωφέλιμη για την επένδυση, ίση με το 2 τοις χιλίοις του συνόλου".

Υπενθύμισε δε ότι, όπως προβλέπεται για κάθε διοικητική πράξη, έτσι και για την πράξη του δασάρχη μπορεί να κατατεθεί ένσταση ή αντίρρηση για δευτεροβάθμια κρίση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL