Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Αντίθετος ο Π. Σκουρλέτης με την πρόταση για την Ακαδημία Πλάτωνος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντίθετος ο Π. Σκουρλέτης με την πρόταση για την Ακαδημία Πλάτωνος

Τη διαφωνία του εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης με την τωρινή πρόταση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για μεταβλητά ύψη σε τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπου σχεδιάζεται η κατασκευή εμπορικού κέντρου.

Όπως είπε στον ρ/σ Στο Κόκκινο χθες, «Όταν είχε έρθει η εισήγηση από το ΚΑΣ, η απόφαση που εγώ είχα προτείνει για έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος προέβλεπε οριζόντιο ύψος 15 μ. και προς την πλευρά των αρχαίων, και από την πλευρά της Λεωφόρου Κηφισού".

Η προτεινόμενη ρύθμιση από το ΥΠΕΝ ορίζει μέγιστο ύψος κτηρίων τα 21 μέτρα προς την πλευρά του Κηφισού και τα 18 προς την πλευρά του αρχαιολογικού χώρου, κατά τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ και τη μετέπειτα απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Π. Σκουρλέτης αμφισβήτησε το μοντέλο ανάπτυξης που αντιπροσωπεύουν τα εμπορικά κέντρα, λέγοντας ότι τέτοιου είδους επενδύσεις δεν αυξάνουν την πίτα, κυρίως την αναδιανέμουν και η στόχευσή τους, πέρα από τα περιβαλλοντικά προβλήματα, περισσότερο λειτουργεί και κατευθύνεται στο να πάρει μερίδιο της αγοράς από την εστίαση και τη διασκέδαση στο Περιστέρι, το Αιγάλεω και στις αντίστοιχες δυτικές συνοικίες, παρά είναι επένδυση που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας.

Ακόμη πρόσθεσε ότι "από στενά οικονομική πλευρά είναι αμφισβητούμενη η σκοπιμότητα αυτής της επένδυσης. Θεωρώ ότι υπάρχουν και παράμετροι χωροταξίας, μεγέθους του κτηρίου κ.λπ. που θα έπρεπε να μας οδηγήσουν σε μια άλλη προσέγγιση συνολικής ανάπτυξης της περιοχής και ανάδειξης του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, που πραγματικά μπορεί να αποτελέσει έναν τουριστικό πόλο έλξης στην Αθήνα και δυστυχώς παραμένει στα αζήτητα εδώ και πολλά χρόνια, αν και υπάρχουν ευρήματα εξαιρετικής σημασίας που δεν τα επισκέπτεται ο κόσμος γιατί δεν υπάρχει ένα σχέδιο αξιοποίησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL