Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Γ. Σταθάκης στην «Α»: Ψηλά στην ατζέντα μας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Σταθάκης στην «Α»: Ψηλά στην ατζέντα μας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» σημειώνει ότι η Ελλάδα θα υποβάλει το σχέδιό της για τον ενεργειακό σχεδιασμό έως τον Δεκέμβριο του 2017.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η χώρα έχει συμφωνήσει με τους στόχους της κλιματικής αλλαγής με βάση τη συμφωνία των Παρισίων και το υπό διαμόρφωση σχέδιο της ΕΕ για τους στόχους του 2030, το σχέδιο της Ελλάδας, θα απαντάει στον τρόπο επίτευξης αυτών των στόχων, στις αλλαγές στις αγορές ενέργειας και σε όλα τα θέματα που αφορούν την τιμολόγηση και τον τρόπο υλοποίησής τους.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στη δέσμευση της χώρας μόνο για το λιγνιτικό κομμάτι της ΔΕΗ υπό το βάρος της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και βάσει του διαλόγου με την Κομισιόν και πρόσθεσε ότι θα πραγματοποιηθεί σοβαρή μελέτη των δεδομένων των ορυχείων λιγνίτη μέχρι τον Ιούλιο, και θα ακολουθήσει επιλογή προτάσεων που θα δοκιμαστούν στο market test τον Οκτώβριο, πριν νομοθετηθεί οποιαδήποτε εξέλιξη τον Νοέμβριο.

«Να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ συμμετείχε ήδη στις διαπραγματεύσεις και η συζήτηση θα είναι τριμερής, δηλαδή θα μετέχουν η ελληνική κυβέρνηση, η ΔΕΗ και η Κομισιόν και το οποιοδήποτε σχέδιο θα έχει την απαραίτητη κοινή συνισταμένη και των τριών φορέων» επισήμανε ο υπουργός.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη στην «Αυγή της Κυριακής»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL