Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Ο καθηγητής Ζ.Ερ. Σεραλινί την Τρίτη στην Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο καθηγητής Ζ.Ερ. Σεραλινί την Τρίτη στην Αθήνα

Ένας από τους κορυφαίους καθηγητές Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Caen και ειδικός στον τομέα της Γενετικής, ο Ζιλ - Ερίκ Σεραλινί, θα βρίσκεται στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη για δύο διαλέξεις.

Όπως μας πληροφορεί η Greenpeace, o κ. Σεραλινί έχει δημοσιεύσει τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής για τις επιπτώσεις των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στην υγεία και αποκάλυψε τη σύνδεσή τους με την ανάπτυξη καρκίνου, σημάδια τοξικότητας στα νεφρά και στο συκώτι ή και πρόωρο θάνατο. Επίσης, απέδειξε πως το σύστημα ελέγχου για την έγκριση μεταλλαγμένων για κατανάλωση ήταν απολύτως ανεπαρκές. Η έρευνα του κ. Σεραλίνι αφορούσε μεταλλαγμένο καλαμπόκι της πολυεθνικής των μεταλλαγμένων Monsanto και το ζιζανιοκτόνο Roundup της ίδια εταιρείας. Η οργάνωση επισημαίνει ότι, μετά τις αποκαλύψεις του, ο καθηγητής βρίσκεται στο στόχαστρο του λόμπι των εταιρειών βιοτεχνολογίας και έχει δεχτεί αγωγές από τη Monsanto.

Οι δύο διαλέξεις της Τρίτης συνδιοργανώνονται από το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου ΠΜΣ Διαχείρισης Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών και Κινδύνων και το Τμήμα Βιοτεχνολογίας και Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ΠΜΣ Τοξικολογίας.

Οι διαλέξεις θα δοθούν στην Αίθουσα Τελετών του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου (Eλευθερίου Βενιζέλου 70, Καλλιθέα). Η πρώτη από τις 11 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ., με θέμα "Χημική μόλυνση του φαγητού και αποτοξινοποίηση με φυσικά αρώματα και η άλλη από τις 7 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ., για τις "Μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών και των ζιζανιοκτόνων". Μετά το πέρας των διαλέξεων προγραμματίζεται συζήτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL