Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Τους κινδύνους από τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα δακοκτονίας επισημαίνει η ΕΝΠΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τους κινδύνους από τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα δακοκτονίας επισημαίνει η ΕΝΠΕ

Πρόθεση της κυβέρνησης να μετακυλήσει στους παραγωγούς ολόκληρο το κόστος του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου διαβλέπει ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ( ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Τόσο με τη μεταφορά της σχετικής αρμοδιότητας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Εσωτερικών όσο και με την καθυστέρηση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την προμήθεια των φαρμάκων δακοκτονίας.

Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, όπου υπογραμμίστηκαν οι κίνδυνοι που διατρέχει η νέα σοδειά της ελιάς από τυχόν περαιτέρω καθυστέρηση. Ακόμη η ΕΝΠΕ επισημαίνει ότι ούτε έχουν κατανεμηθεί οι σχετικές πιστώσεις στις Περιφέρειες προκειμένου με τη σειρά τους να ξεκινήσουν τις διαδικασίες των διαγωνισμών που αφορούν τους εργολάβους των ψεκασμών και τους παγιδοθέτες.

«Το πρόγραμμα συλλογικής δακοκτονίας βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα και κάθε ημέρα που περνά αυξάνεται ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί καθώς μάλιστα ο διαγωνισμός για την προμήθεια φαρμάκων χρειάζεται μήνες για να ολοκληρωθεί» τόνισε χαρακτηριστικά, εισηγούμενος το θέμα ο κ. Αγοραστός. Η ΕΝΠΕ καλεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να αυξηθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες οι πιστώσεις προς τις Περιφέρειες και να δημοσιοποιήσει τα ποσά που εισπράττει το Δημόσιο κάθε χρόνο από τα ανταποδοτικά τέλη εισφοράς δακοκτονίας, τα οποία καταβάλλουν οι παραγωγοί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL