Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το σχέδιο "ανάπτυξης" του Ελληνικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το σχέδιο "ανάπτυξης" του Ελληνικού

Η ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που θα γνωμοδοτήσει επί του προτεινόμενου "Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης" της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, βάσει του νόμου 4062/2012, συγκροτήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπουργοί Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας). Στην επιτροπή συμμετέχουν οι:

* Αθ. Αραβαντινός, ομότιμος καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ως συντονιστής.

* Jean Paul Tschumi Bernad, "παγκόσμιας εμβέλειας αρχιτέκτονας, με εκτενή γνώση της Αθήνας, σχεδιαστής του Μουσείου της Ακρόπολης", όπως αναγράφεται στην απόφαση, ως μέλος.

* Γ. Πετράκος, πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Οικονομίας του Χώρου, διευθυντής Εργαστηρίου Περιφερειακής Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής, ως μέλος.

* Ι. Ψυχάρης, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Εταιρείας Περιφερειακής Επιστήμης και τακτικό μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιφερειακής Επιστήμης, ως μέλος.

* Ι. Αίσωπος, καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ως μέλος.

Η Επιτροπή είναι άμισθη και θα γνωμοδοτήσει πριν από την έγκριση του σχεδίου με Προεδρικό Διάταγμα. Μεταξύ άλλων το εν λόγω σχέδιο θα καθορίσει τις ζώνες που θα πολεοδομηθούν, τις επιτρεπόμενες εντός αυτών χρήσεις γης, όρους και περιορισμούς δόμησης, τις περιοχές που προορίζονται για πάρκο κ.ά.

Τρίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση αυθαιρέτων

Έως τις 8 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στον Νόμο 4178/2013 για την τακτοποίηση αυθαιρεσιών και παρανομιών στα κτήρια με την καταβολή ειδικού χρηματικού προστίμου. Η προηγούμενη παράταση λήγει σήμερα.

Το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την τρίμηνη παράταση έχει υπογραφεί ήδη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και αναμένεται εντός των ημερών να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL