Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Αλλαγές στο πρόγραμμα αναρτήσεων των δασικών χαρτών στον Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλλαγές στο πρόγραμμα αναρτήσεων των δασικών χαρτών στον Πειραιά

Μόνο στο νησιωτικό τμήμα αρμοδιότητας των Δασαρχείων Πειραιά και Πόρου θα γίνουν αναρτήσεις δασικών χαρτών την ερχόμενη Παρασκευή, όπως προβλέπει απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ήτοι ΟΤΑ Αίγινας, Αγκιστρίου, Πόρου, Μεθάνων, Τροιζήνας, Σπετσών, Ύδρας, Κυθήρων και Αντικυθήρων. Η αναβολή αποδίδεται σε προβλήματα διοικητικού, διαδικαστικού και τεχνικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την απόφαση, αυτά αφορούν τα εξής:

* Υπάρχουν τμήματα εδαφικών περιοχών τα οποία, ενώ εμπίπτουν διοικητικά σε συγκεκριμένους ΟΤΑ (π.χ. Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης) διαχειρίζονται και προστατεύονται κατά ένα μέρος από τη Διεύθυνση Δασών Πειραιά και κατά άλλο μέρος από την όμορη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής.

* Η Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής, για τις περιοχές των ανωτέρω ΟΤΑ αρμοδιότητάς της, δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τον προβλεπόμενο έλεγχο και την απαραίτητη θεώρηση των δασικών χαρτών ώστε να είναι έτοιμη για σύγχρονη ανάρτηση.

* Υπάρχουν δασικοί χάρτες που συντάχθηκαν στο πλαίσιο του πρώτου, κυρίως, προγράμματος των κτηματογραφήσεων (π.χ. ∆ραπετσώνα, Πέραμα, Νίκαια, Κερατσίνι, Σαλαμίνα, Αμπελάκια, Σελίνια), για τους οποίους οφείλεται η επικαιροποίηση, "λόγω του μεγάλου χρόνου που έχει παρέλθει από την κατάρτισή τους (2003), καθώς και του τροποποιηθέντος στο μεταξύ θεσμικού πλαισίου, ώστε αυτοί να ενταχθούν χωρικά στους λοιπούς και να εκτελεστεί συνολικά η ανάρτηση για την εξασφάλιση του ενιαίου χειρισμού των υποθέσεων των πολιτών και της οικονομίας διοικητικών πόρων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL