Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Απαγόρευση κυνηγιού σε όλη την επικράτεια ώς την ερχόμενη Τετάρτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απαγόρευση κυνηγιού σε όλη την επικράτεια ώς την ερχόμενη Τετάρτη

Έως την ερχόμενη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου απαγορεύεται το κυνήγι σε όλη την επικράτεια, αρχής γενομένης από χθες, για την προστασία της άγριας πανίδας, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλου, η οποία οδεύει προς το Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

Η απαγόρευση κρίθηκε αναγκαία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που απειλούν "την πληθυσμιακή κατάσταση πολλών σπάνιων και προστατευόμενων ειδών" επισημαίνει το ΥΠΕΝ. Ταυτόχρονα, εξηγεί ότι πολλά είδη της ορνιθοπανίδας, αναζητώντας καταλληλότερα ενδιαιτήματα προς εξεύρεση τροφής και νερού, έχουν καταφύγει εξαντλημένα σε υγρότοπους και χερσαίες περιοχές της νότιας Ελλάδας, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά καλύτερες. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και είδη πτηνών τα οποία έχουν φτάσει εδώ από τη βόρεια Ευρώπη και "σπανιότατα εμφανίζονται σε τόσο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η αναγνώρισή τους και η διάκρισή τους σε σχέση με τυχόν θηρεύσιμα είδη".

Επιπλέον, χθεσινή εγκύκλιος του Τμήματος Διαχείρισης Άγριας Ζωής και Θήρας του ΥΠΕΝ προς τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δασών και τα Δασαρχεία διευκρινίζει πως οι τοπικές απαγορεύσεις που ήδη έχουν εκδοθεί εξακολουθούν να ισχύουν και εφαρμόζονται μέχρι τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου, ενώ οι Δασικές Υπηρεσίες που δεν έχουν εκδώσει μέχρι σήμερα απαγορευτικές διατάξεις θήρας για την περιοχή αρμοδιότητάς τους θα πρέπει να αξιολογήσουν τις κρατούσες καιρικές συνθήκες και να το πράξουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL