Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού / Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού: Να γίνει σεβαστή η απαγόρευση του κυνηγιού λόγω χιονιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού / Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού: Να γίνει σεβαστή η απαγόρευση του κυνηγιού λόγω χιονιά

Eνόψει της προβλεπόμενης κακοκαιρίας ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα ζητεί από τους κυνηγούς να σεβαστούν την απαγόρευση του κυνηγιού δεδομένου ότι οι ευαίσθητοι πληθυσμοί της ορνιθοπανίδας που φιλοξενεί η περιοχή βρίσκονται σε κίνδυνο.

Όπως εξηγεί με ανακοίνωσή του ο φορέας, οι άσχημες καιρικές συνθήκες καθιστούν ευάλωτα τα πουλιά, τα οποία καθημερινά δίνουν αγώνα επιβίωσης για να βρουν τροφή και να προφυλαχθούν από το κρύο. Ήδη το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης απαγόρευσε το κυνήγι στην περιοχή λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Υπογραμμίζει επιπλέον ότι τόσο οι καταγραφές του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης όσο και οι καταγγελίες πολιτών της περιοχής καταδεικνύουν αύξηση των περιστατικών λαθροθηρίας εντός της προστατευόμενης περιοχής για τη χειμερινή περίοδο 2016-2017, και μάλιστα πολλά από τα περιστατικά αυτά αφορούν είδη που η θήρευσή τους απαγορεύεται.

«Καλούμε τους επίδοξους κυνηγούς να παύσουν αυτή τους τη δραστηριότητα προκειμένου να συνδράμουν στη διατήρηση των ευαίσθητων πληθυσμών ειδών ορνιθοπανίδας που διαχειμωνιάζουν στην περιοχή και παράλληλα στη διασφάλιση της οικοτουριστικής αξίας του τόπου μας» δήλωσε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα Θεμιστοκλής Κουιμτζής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL