Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Σ. Φάμελλος (αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος): / Σ. Φάμελλος: Κωδικοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας μέσα στο 2017
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Φάμελλος (αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος): / Σ. Φάμελλος: Κωδικοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας μέσα στο 2017

"Το κυβερνητικό σχέδιο της δίκαιης ανάπτυξης έρχεται σε αντίθεση με το καταναλωτικό μοντέλο. Μπορεί να ικανοποιήσει επενδύσεις σε μικρή και μεγάλη κλίμακα και μπορεί να στηριχθεί επί της ουσίας στη μείωση της κατανάλωσης, στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση" σημείωσε στην ομιλία του σε εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου, χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλος.

Εξειδικεύοντας ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι στην περίπτωση της διαχείρισης των αποβλήτων, μέσα από τον νέο εθνικό σχεδιασμό που θεσμοθετήθηκε πέρυσι, μπορούν να προκύψουν επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ και 16.000 θέσεις εργασίας και υποστήριξε ότι οι επενδύσεις στην κυκλική οικονομία, στην ενεργειακή απόδοση και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μπορούν να αποτελέσουν μοχλό αλλαγής του ελληνικού παραγωγικού μοντέλου ενισχύοντας την αποκέντρωση και αποτρέποντας την αποεπένδυση, η οποία παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Ακόμη σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι η αποσύνδεση της οικονομικής ανάπτυξης από την κατανάλωση πόρων και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, διότι οι καθαροί κύκλοι υλικών αυξάνουν την αξία τους, μειώνουν το κόστος διαχείρισης και δίνουν προστιθέμενη αξία.

"Για τον λόγο αυτόν η εισαγωγή του Μητρώου Αποβλήτων και η κωδικοποίηση και ψηφιοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας αποτελούν χρήσιμα εργαλεία που το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προωθεί μέσα στο 2017" κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL