Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Οικολόγοι Πράσινοι: / Οικολόγοι Πράσινοι: "Άμεσα μεταφορά προσφύγων σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οικολόγοι Πράσινοι: / Οικολόγοι Πράσινοι: "Άμεσα μεταφορά προσφύγων σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα"

«Να προχωρήσει άμεσα τη διαδικασία μεταφοράς προσφύγων σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα» κάλεσαν την κυβέρνηση οι Οικολόγοι Πράσινοι σχολιάζοντας τα γεγονότα στη Λέσβο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζήτησαν ακόμα από την κυβέρνηση να πιέσει με κάθε τρόπο την Ε.Ε. ώστε να τηρηθεί η συμφωνία μετεγκατάστασης προσφύγων σε άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε., αλλά και να κινηθεί για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων που θα μείνουν στα νησιά.

Παράλληλα, οι Οικολόγοι Πράσινοι κάλεσαν την κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύλληψη όσων παραβιάζουν τον νόμο «χωρίς διακρίσεις», επισημαίνοντας ότι «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε 'αγανακτισμένα' στοιχεία να βιαιοπραγούν κατά πολιτών μπροστά στα μάτια των αστυνομικών αρχών χωρίς καμία σύλληψη». Επίσης, κάλεσαν και τη Δικαιοσύνη «να κινηθεί αρμοδίως για την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου κατά ΜΜΕ, ιστοσελίδων και οποιουδήποτε υποδαυλίζει ρατσιστικό μίσος στις κοινωνίες των νησιών μας».

Επίθεση του ΚΚΕ στον πρωθυπουργό

Επίθεση έκανε στον πρωθυπουργό το ΚΚΕ, με αφορμή τις τοποθετήσεις του στη σύνοδο του ΟΗΕ, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δικαιολόγησε την παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων και της Συνθήκης της Γενεύης και έπλεξε το εγκώμιο της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας. Το ΚΚΕ παρατήρησε ότι εξαιτίας της συμφωνίας 60.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, με όσους είναι στα νησιά να είναι διπλά εγκλωβισμένοι. «Τις αρνητικές συνέπειες στη ζωή και των κατοίκων των νησιών από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση εκμεταλλεύονται οι ναζιστές χρυσαυγίτες και άλλοι ακροδεξιοί τραμπούκοι» εκτίμησε το ΚΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL