Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων / Επείγει η αναδιάρθρωση της Δασικής Υπηρεσίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων / Επείγει η αναδιάρθρωση της Δασικής Υπηρεσίας

Για κακό είναι κάθε συζήτηση που αφορά "αναδιοργάνωση" των δασικών υπηρεσιών, όπως η πρόσφατη στο ΥΠΕΚΑ, μετά τη σταδιακή διοικητική τους περιθωριοποίηση και την ελλιπή χρηματοδότηση και λειτουργία τους, προειδοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΔΔΥ επισημαίνει ότι το μόνο ζητούμενο είναι η αναδιάρθρωση της Δασικής Υπηρεσίας, η οποία θα κινείται στους εξής άξονες:

* Στην κάθετη διάρθρωση της Δασικής Υπηρεσίας, αντί του σημερινού κατακερματισμού της ανάμεσα σε υπουργεία και άλλες διοικητικές δομές (αποκεντρωμένες διοικήσεις).

* Στην ουσιαστική αναγωγή της Δασικής Υπηρεσίας σε κύριο φορέα προστασίας, διοίκησης και διαχείρισης των χερσαίων φυσικών οικοσυστημάτων.

* Στην απόσυρση όλων των αποσπασματικών και πρόχειρων νόμων που αφαιρούν αρμοδιότητες από τη Δασική Υπηρεσία (Δασικοί Χάρτες στην ΕΚΧΑ Α.Ε., Τμήμα Δασών στον υπ. Ανάπτυξης, Φορείς Διαχείρισης στους Εθνικούς Δρυμούς, Δασοτεχνικά Έργα σε δήμους κ.λπ.) και των διατάξεων που εκχωρούν δημόσια εξουσία σε ιδιωτικούς φορείς (ιδιωτική θηροφυλακή), καθώς και στην κατάργηση όλων των αντιδασικών και αντιπεριβαλλοντικών νόμων και διατάξεων.

* Στη στελέχωση των υπηρεσιών με προσωπικό όλων των αναγκαίων κλάδων και ειδικοτήτων.

* Στη δημιουργία Αυτόνομου Ταμείου Δασών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL