Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Ν. Χρυσόγελος: Επικίνδυνα παιχνίδια του ΥΠΕΚΑ με το περιβάλλον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Χρυσόγελος: Επικίνδυνα παιχνίδια του ΥΠΕΚΑ με το περιβάλλον

Έκπληξη και απογοήτευση εκφράζει για την "Πρωτοβουλία" του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε. Γ. Μανιάτη σχετικά με τη μείωση του ενεργειακού κόστους των ελληνικών επιχειρήσεων, που οδηγεί σε χαλάρωση των ήδη ανεπαρκών πολιτικών για το κλίμα, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων - Πράσινων Ν. Χρυσόγελος.

Σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι "ο ΥΠΕΚΑ, χωρίς να παρουσιάζει δημόσια μελέτη, την οποία επικαλείται, και χωρίς να έχει ζητήσει τις απόψεις επιστημονικών, περιβαλλοντικών και άλλων φορέων, αλλά ευθυγραμμιζόμενος με ένα μέρος της βιομηχανίας που δεν θέλει αλλαγές και βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητάς της, ισχυρίζεται ουσιαστικά ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εφαρμόσει αυτά που συνυπογράφει στα συμβούλια των υπουργών όπου συμμετέχει!

Αντί να προωθεί την ενεργειακή αποτελεσματικότητα και την καινοτομία προς όφελος της οικονομίας, του περιβάλλοντος, του κλίματος και της αποδοτικότητας της ίδιας της βιομηχανίας, γίνεται υποστηρικτής λανθασμένων εκτιμήσεων και παραπλανητικών πολιτικών, το κόστος των οποίων θα πληρώσουμε όλοι μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL