Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Αίτηση διακοπής λειτουργίας του ΧΥΤΕΑ στις Σκουριές κατέθεσαν 54 κάτοικοι (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αίτηση διακοπής λειτουργίας του ΧΥΤΕΑ στις Σκουριές κατέθεσαν 54 κάτοικοι (Ηχητικό)

Φωτογραφία αρχείου

Αίτηση με την οποία ζητούν από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να διακόψει τη λειτουργία του ΧΥΤΕΑ στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στον Κοκκινόλακα στις Σκουριές κατέθεσαν 54 κάτοικοι της Χαλκιδικής μετά από τη διαπίστωση σωρείας παραβιάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/853008406&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Ο νομικός εκπρόσωπός τους Χρ. Μπακέλλας μιλώντας στον στο Κόκκινο και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» σημείωσε ότι οι λόγοι της αίτησης είναι ότι ο ΧΥΤΕΑ «δεν έχει λάβει άδεια ως χώρος υγειονομικής ταφής αποβλήτων και γιατί έχει υποβαθμίσει και ρυπάνει το περιβάλλον κατ` εξακολούθηση. Ο αρμόδιος δημόσιος λειτουργός σε μια ευνομούμενη πολιτεία κάνοντας χρήση των αρμοδιοτήτων του και των υποχρεώσεων που φέρνει το θεσμικό πλαίσιο, οφείλει να διατάξει τη διακοπή λειτουργίας».

«Κάναμε την επιλογή να απευθυνθούμε στον Περιφερειάρχη καθώς είναι αρμόδιος στην περίπτωση που εντοπιστεί μια επιχείρηση να λειτουργεί χωρίς άδεια και να ρυπαίνει το περιβάλλον να παρεμβαίνει διακόπτοντας τη λειτουργία μέχρι να λάβει την άδεια ή να πάψει να ρυπαίνει» πρόσθεσε.

Υπενθύμισε, ακόμη, ότι εκτός από τα ζητήματα που τίθενται από την παράνομη σε πολλά επίπεδα Ελληνικός Χρυσός «εχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική υποβάθμιση περιβάλλοντος κατά του τότε νομιμου εκπροσώπου της "Ελληνικός Χρυσός" που προσδιορίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 22 Οκτωβρίου του 2019, αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου, προσδιορίστηκε στις 11 Ιουνίου και λόγω κορονοϊού αναβλήθηκε για να ξαναπροσδιοριστεί».

Ο ίδιος, κατέληξε λέγοντας πως είναι πρώτη φορά που υπεύθυνοι της εταιρείας θα οδηγηθούν σε δίκη με τεκμηριωμένο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της περιοχής καθώς προκύπτει υποβάθμιση και ρύπανση σε τέτοιο βαθμό που θεωρείται ότι η παράβαση είναι κακουργηματική και όχι πλημμελληματική.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL