Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό / Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό / Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των 347 εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και να λήξει η εργασιακή τους ομηρεία, ζητάει ο σύλλογος εργαζομένων σε αυτούς με ανοιχτή επιστολή του.

Συνεχίζεται η εργασιακή ομηρεία

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, η ψήφιση του Ν. 4685/20 "επέτεινε την εργασιακή ομηρεία στην οποία βρίσκονται οι 347 εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου που απέμειναν στους Φορείς Διαχείρισης. Παρά το γεγονός ότι είχαν δρομολογηθεί -με μεγάλη καθυστέρηση, είναι η αλήθεια- οι σχετικές διαδικασίες για την επίλυση του επί δεκατρία και πλέον χρόνια εργασιακού προβλήματος των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης, για την ασφαλή μετάβαση όλων των εργαζομένων σε σχέση αορίστου χρόνου, εντούτοις από την ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείου από τον κ. Χατζηδάκη πάγωσε κάθε διαδικασία και ο Νόμος 4685/20 μας επεφύλασσε μια απλή αναφορά, ότι οι εργαζόμενοι μεταφέρονται στο νέο σχήμα με την ίδια σχέση εργασίας.

Αυτή η επιεικώς απαράδεκτη διάταξη του νόμου και η εν γένει συμπεριφορά του κ. υπουργού, ο οποίος αρνείται πεισματικά να μας συναντήσει, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα που έχουμε υποβάλει, δεν αρμόζει σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα πάντα στους Φ.Δ. και ταλαιπωρούνται για δεκατρία και πλέον χρόνια ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, παρά το γεγονός πως όλοι προσλήφθηκαν αποκλειστικά με ΑΣΕΠ και σήμερα, όπως πάντα άλλωστε, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Δεν αρμόζει σε εργαζόμενους που έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία, καθώς, πέρα από άριστοι γνώστες των προστατευόμενων περιοχών ευθύνης τους, πέραν των σχέσεων που έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια με τους κατοίκους των περιοχών τους, έχουν υλοποιήσει και ολοκληρώσει με επιτυχία δύο διαδοχικά επιχειρησιακά προγράμματα ΕΣΠΑ και ξεκίνησαν την υλοποίηση και τρίτου - ΥΜΕΠΕΡΑΑ, καθώς και προγράμματα Interreg, Life και πολλά άλλα".

Καταστροφικός ο περιβαλλοντικός νόμος

Οι εργαζόμενοι στηλιτεύουν τη συμπεριφορά του αρμόδιου υπουργού και τη χαρακτηρίζουν απαξιωτική, προσβλητική και άδικη. Υπενθυμίζουν δε ότι οι εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών έχουν αντιταχθεί στις διατάξεις του αντιπεριβαλλοντικού νόμου, "ο οποίος θα οδηγήσει νομοτελειακά στην υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, με μη αναστρέψιμες βλάβες.

Ο νόμος στρέφεται ενάντια σε παγιωμένες διαδικασίες τοπικής συμμετοχικότητας και οδηγεί σε αναχρονιστικές, ξεπερασμένες πρακτικές κεντρικού συγκεντρωτισμού και απόλυτου υπουργικού ελέγχου, με πρώτα θύματα τους 36 Φορείς Διαχείρισης, οι οποίοι καταργούνται και συγχωνεύονται σε 24 νέα σχήματα, ως τμήματα πλέον ενός κεντρικού Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, του ΟΦΥΠΕΚΑ, χωρίς να έχει βασιστεί η κίνηση αυτή σε καμία απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL