Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Παρουσία Χατζηδάκη και συνοδεία τηλεοπτικών συνεργίων - Το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας θριαμβολογεί ότι οι κατεδαφίσεις έρχονται ως αποτέλεσμα της επιστολής του υπουργού στις 15 Μαΐου προς τους συντονιστές των αποκεντρωμένων διοικήσεων / Κυβερνητική φιέστα με τις κατεδαφίσεις στη Μάνδρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρουσία Χατζηδάκη και συνοδεία τηλεοπτικών συνεργίων - Το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας θριαμβολογεί ότι οι κατεδαφίσεις έρχονται ως αποτέλεσμα της επιστολής του υπουργού στις 15 Μαΐου προς τους συντονιστές των αποκεντρωμένων διοικήσεων / Κυβερνητική φιέστα με τις κατεδαφίσεις στη Μάνδρα

Εν εξελίξει εργολαβία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για κατεδαφίσεις 14 αυθαιρέτων κτισμάτων στα ρέματα της Μάνδρας Σκυλόρεμα, Σούρες και Αγία Αικατερίνη, η οποία ξεκίνησε στις 27 Μαΐου με προγραμματισμένες κατεδαφίσεις χθες παρουσιάστηκε συνοδεία τηλεοπτικών καμερών ως έναρξη κατεδαφίσεων στη Μάνδρα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη.

Και ενώ η πρόσκληση για την ανάθεση του έργου δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου και η απόφαση ανάθεσης για την εκτέλεση της εργολαβίας υπογράφηκε στις 24 Μαρτίου, το ΥΠΕΝ θριαμβολογεί ότι οι κατεδαφίσεις έρχονται ως αποτέλεσμα της επιστολής του υπουργού στις 15 Μαΐου προς τους συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για επιτάχυνση των διαδικασιών κατεδάφισης σε ρέματα, αιγιαλούς και δάση.

Έτσι, λοιπόν, στις 27 Μαΐου, από την όχθη του ρέματος Σούρες στη θέση Πήλιζα ξεκίνησε η αφαίρεση περιτοίχισης από μπετόν, τσιμεντολιθοδομής και λαμαρίνας, τσιμεντόλιθων και σιδηροπασσάλων και εκκρεμεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας ξεμπαζώματος σε άλλο σημείο της όχθης του ρέματος. Για χθες είχε προγραμματιστεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισης τριών αυθαίρετων κατοικιών στο Σκυλόρεμα, κατεδαφίστηκε παρουσία των επισήμων και, κατά πληροφορίες, για τις άλλες δύο, με κονδύλι 38.000 ευρώ, οι σχετικές εργασίες θα γίνουν σε άλλο χρόνο επειδή διαθέτουν επικαλύψεις από ελενίτ, ώστε να απομακρυνθεί ο αμίαντος ασφαλώς.

Από τον κατάλογο των 14 αυθαιρέτων, σε τέσσερις περιπτώσεις οι κατεδαφίσεις έγιναν από τους αυθαιρετούχους, ενώ απομακρύνθηκε και ένα τροχόσπιτο. Το επόμενο προγραμματισμένο ραντεβού είναι στις 22 Ιουνίου για αυθαίρετα κτίσματα στο ρέμα Αγία Αικατερίνη. Έτσι, χθες το πρωί, από το Σκυλόρεμα, ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε τα... ηρωικά, όπως «στέλνουμε το μήνυμα ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν ανέχεται την αυθαιρεσία».

Η χθεσινή φιέστα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου: «Ο κύριος Χατζηδάκης επιχειρεί ματαίως να καλύψει την αντιπεριβαλλοντική ταυτότητα και πολιτική της Ν.Δ.» και υπενθυμίζει ότι «ήταν απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να αναλάβει τη διενέργεια ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για μεγάλο μέρος κατεδαφίσεων στην περιοχή της Αττικής που καθυστερούσαν για δεκαετίες (επί κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) και να κινητοποιήσει τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να δρομολογήσουν χωρίς καθυστερήσεις κατεδαφίσεις με τελεσίδικες αποφάσεις, μέσω ενός προγράμματος χρηματοδότησης 4 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο». Τέλος, καλεί τον υπουργό να περιορίσει τις φιέστες και να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την αυθαίρετη δόμηση, τις οποίες καθυστερεί.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL