Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.4°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C22.8°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες μικρής έντασης
25 °C
24.1°C24.9°C
0 BF 36%
Δήμος Αθηναίων / Δήμος Αθηναίων: Από τη Δευτέρα η ψηφιακή ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμος Αθηναίων / Δήμος Αθηναίων: Από τη Δευτέρα η ψηφιακή ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων

Από τη Δευτέρα, πρώτη του μήνα, αναρτώνται ψηφιακά τα κτηματολογικά στοιχεία των ιδιοκτησιών του Δήμου Αθηναίων προκειμένου οι πολίτες να ελέγξουν για τελευταία φορά την ορθότητα των δηλωθέντων στοιχείων και να υποβάλουν ενστάσεις ή αιτήσεις διόρθωσης όπου απαιτείται. Η ανάρτηση θα διαρκέσει δύο μήνες, έως την 3η Αυγούστου, και για τους κατοίκους εσωτερικού τέσσερις, μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Ήδη από χθες το μεσημέρι οι δικαιούχοι λαμβάνουν ενημερωτικό μέιλ με οδηγίες συμμετοχής στην ηλεκτρονική διαδικασία της ανάρτησης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ενώ όσοι δεν δήλωσαν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σταδιακά θα παραλαμβάνουν ταχυδρομικώς τα κτηματολογικά αποσπάσματα.

Ως γνωστόν, η ανάρτηση αποτελεί την τελευταία φάση της κτηματογράφησης, η οποία ξεκίνησε πριν από δώδεκα ολόκληρα χρόνια με τη συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας μαζί με την καταβολή του τέλους κτηματογράφησης (35 ευρώ ανά δικαίωμα).

Όπως ανακοίνωσε χθες ο δημόσιος φορέας Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε., τα βήματα συμμετοχής στην ηλεκτρονική διαδικασία έχουν ως εξής:

* Οι πολίτες αρχικά επικαιροποιούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.

* Στη συνέχεια κάνουν κλικ στον σύνδεσμο: http://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx

Εδώ θα δουν το απόσπασμα του Κτηματολογικού Πίνακα (περιγραφή των ακινήτων μαζί με τη νομική πληροφορία τους) και του Κτηματολογικού Διαγράμματος (όρια των γεωτεμαχίων) με τις καταχωρημένες πληροφορίες που αφορούν τις ιδιοκτησίες τους. Στη συνέχεια, θα ελέγξουν την ορθότητά τους. Αν η καταγραφή δεν είναι σωστή, εντός του διμήνου ή του τετραμήνου για τους κατοίκους εξωτερικού, μπορούν να υποβάλουν Αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων ηλεκτρονικά μέσω του «E-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, αποκλειστικά και μόνον μετά από ραντεβού. Εξειδικευμένες πληροφορίες για τη διαδικασία ελέγχου παρέχονται στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του Γραφείου Κτηματογράφησης Αθήνας είναι 2100 10 10 10 (καθημερινές 9.00 -17.00) και το e-mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες).

Επιπλέον, από σήμερα το πρωί αναλυτική πληροφόρηση ως προς τη διαδικασία της ανάρτησης και τις αλλαγές που έχουν επέλθει με τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες αναμένεται να δίδεται από τον ιστότοπο www.ktimatologio-athina.gr

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο επαναλαμβάνει ότι «η συμμετοχή των ιδιοκτητών στην ανάρτηση είναι κομβικής σημασίας, καθώς είναι το τελευταίο στάδιο πριν καταγραφεί οριστικά η ατομική τους ιδιοκτησία στο Κτηματολόγιο, ενώ τυχόν διορθώσεις σφαλμάτων μελλοντικά θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσα από δικαστικές περιπέτειες που κοστίζουν χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία».

Η εικόνα της κτηματογράφησης

Στον Δήμο Αθηναίων τα δηλωθέντα δικαιώματα ανέρχονται σε 1.582.64 και ο αριθμός των δηλώσεων ιδιοκτησίας σε 876.529 έως τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της αναδόχου κοινοπραξίας "Κτηματολογίου Αθήνα - Βόλος - Λαμία - Λειβαδιά".

Το σύνολο των δικαιούχων αγγίζει τις 550.990, εκ των οποίων οι 542.682 είναι φυσικά πρόσωπα και 8.002 νομικά πρόσωπα και το Ελληνικό Δημόσιο. Ο αριθμός των ακινήτων φτάνει τα 729.223 και το πλήθος των γεωτεμαχίων τα 65.367. Ως αγνώστου ιδιοκτήτη καταγράφονται 1.999 γεωτεμάχια και 27.648 ως δικαιώματα αγνώστου.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL