Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Χ.Καφαντάρη: Η ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα είναι συνταγματικό δικαίωμα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ.Καφαντάρη: Η ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα είναι συνταγματικό δικαίωμα (Video)

Στο τουριστικό νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν τον αιγιαλό αναφέρθηκε η αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη.https://www.youtube.com/embed/dbE5gC3GfRo

Η ίδια σε συνέντευξή της στο Kontra Channel τόνισε ότι με νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίστηκαν σημαντικά δικαιώματα για την πρόσβαση στον αιγιαλό και τέθηκαν συγκεκριμένοι όροι για την εκμετάλλευση των παραλιών από ιδιώτες.

«Το "πολυνομοσχέδιο" για τον Τουρισμό, που έρχεται σήμερα, παρεμβαίνει οριζόντια σε πολλά υπουργεία, από το υπουργείο Πολιτισμού και την Αρχαιολογική Υπηρεσία (καταδυτικός τουρισμός) μέχρι το υπουργείο Ναυτιλίας με ρυθμίσεις για μαρίνες και λιμένες. Επίσης, εισάγει σημαντικές εκπτώσεις στην κοινοχρησία των παραλιών και του αιγιαλού "δυσκολεύοντας" την πρόσβαση στη θάλασσα», σημείωσε η Χ.Καφαντάρη

Ακόμη η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «είναι δεδομένο, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, ότι πρέπει να στηριχτεί ο τουρισμός και οι τουριστικές δραστηριότητες, με επιδοτήσεις στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και για τη λειτουργία τους, αλλά και για να μην χάσουν τις δουλειές τους οι εργαζόμενοι και με ενίσχυση του εσωτερικού κοινωνικού τουρισμού».

Είναι προτεραιότητα, κατέληξε η Χαρά Καφαντάρη, η «στήριξη των εργαζομένων, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, την οποία η κυβέρνηση δεν έχει στηρίξει επαρκώς μέχρι σήμερα. Γεννάται, λοιπόν, το ερώτημα: την θέλει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα η κυβέρνηση;»

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL