Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Μ. Βάκκας: Οι εργαζόμενοι στους φορείς προστατευόμενων περιοχών δεν θα πέσουμε αμαχητί (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Βάκκας: Οι εργαζόμενοι στους φορείς προστατευόμενων περιοχών δεν θα πέσουμε αμαχητί (Ηχητικό)

Για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τους φορείς διαχείρισης των περιοχών NATURA μίλησε Στο Κόκκινο ο Μιχάλης Βάκκας, ο οποίος είναι πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών «Ελληνική Φύση» και εξήγησε ότι αυτό που δεν περίμεναν ήταν το τόσο υποτιμητικό ύφος στο non paper που έβγαλε το αρμόδιο υπουργείο για τους φορείς και τους εργαζόμενους και τα ψεύδη που αναφέρονται μέσα εκεί.

Ο κ. Βάκκας στον Νίκο Σβέρκο μίλησε για τον κίνδυνο απώλειας της εργασίας για 350 εργαζόμενους αλλά και τι αυτό σημαίνει γι’ αυτές τις περιοχές καθώς και για το έργο που έχουν κάνει αυτοί οι φορείς τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα με χρηματοδότηση της ΕΕ.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/761988007&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Ο κ. Βάκκας αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις ευθύνες του υπουργείου καθώς εργαζόμενοι έμεναν απλήρωτοι για 11 μήνες και οι φορείς χωρίς χρηματοδότηση για μια πενταετία και αυτήν την ευθύνη τους την φορτώνουν.

Οι φορείς τώρα είναι αυτόνομα σχήματα και έχουν αυτοτέλεια καθώς είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου υπαγόμενα στο υπουργείο Περιβάλλοντος αν αυτό αλλάξει οι συνέπειες θα είναι πολλές και σε βάρος του περιβάλλοντος και σε βάρος των εργαζόμενων οι οποίοι όπως τόνισε ουσιαστικά είναι παραπεταμένοι εδώ και 14 χρόνια και ανάμεσα στους 350 εργαζόμενους μόνο έξι δεν είναι ορισμένου χρόνου και αυτό δείχνει το καθεστώς αβεβαιότητας μέσα στο οποία συνεχίζουν να εργάζονται.

Ο κ. Βάκκας εξήγησε ότι οι εργαζόμενοι θα πάρουν τις αποφάσεις τους το προσεχές διάστημα και ότι δεν θα πέσουν αμαχητί, ενώ παράλληλα θα ενημερώσουν και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς η Κομισιόν έδωσε χρήματα για τους φορείς αυτούς από δύο κοινοτικά προγράμματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL